Гоогле-ова ИоуТубе апликација за Виндовс 10 се појављује у Продавници

 ИоуТубе за Виндовс 10

Након што је одбио да креира апликације за Виндовс 10 Мобиле, Гоогле би коначно могао да ради на новој медијској апликацији за Виндовс 10 која би била заснована на Мицрософтовим УВП принципима.

Иако Гоогле никада није показао интересовање за довођење већине својих апликација у Мицрософт Сторе (познату и као Виндовс Сторе), приватни лист у Мицрософт Сторе-у сугерише да је нова ИоуТубе апликација за Виндовс 10 у припреми.

Чини се да је ова нова ИоуТубе апликација у изради већ неколико месеци и то ће бити први пут да ће изворни ИоуТубе клијент стићи у Мицрософт Сторе за рачунаре.Многи људи који гледају ИоуТубе у Виндовс-у тренутно користе веб прегледач или апликације трећих страна, а корисничко искуство је обично добро, али УВП верзија би могла да откључа више нових могућности.

 ИоуТубе УВП

Чини се да је Гоогле тихо објавио нови пакет своје постојеће Ксбок ИоуТубе апликације са подршком за Виндовс 10.

Нова бета верзија апликације 1.2.97.0, која је тренутно скривена, била је доступна само за Ксбок конзоле, али ново ажурирање за апликацију уводи подршку и за десктоп, захваљујући УВП платформи.

Такође је вредно напоменути да ово није прогресивна веб апликација. То је права УВП апликација заснована на принципима које је навео Мицрософт, али тренутно долази са Ксбок УИ, што је чудно.

 Детаљи о апликацији ИоуТубе

Довођењем ИоуТубе-а у Мицрософт Сторе, Гоогле би могао значајно да побољша ИоуТубе искуство на Виндовс-у 10. На пример, УВП апликација ће коначно омогућити корисницима да лако стримују услугу у високом динамичком опсегу (ХДР), што је функција која нуди бољи контраст и боја на хардверу за подршку.

Исто тако, УВП апликације такође имају приступ широком спектру АПИ-ја за беспрекорну интеграцију са функцијама оперативног система Виндовс 10, као што су Ацтион Центер, Јумп Лист, Схаре УИ и још много тога.

 Апликација ИоуТубе продавница

Неочекивано прихватање универзалног проблема оперативног система Виндовс 10 такође може значити да би Гоогле могао да жели да унесе и друге своје апликације у Мицрософт Сторе.

Овај потез долази након што су Мицрософт и Гоогле сарађивали за Сурфаце Дуо који покреће Андроид, који долази унапред инсталиран са свим Гоогле апликацијама.

Нажалост, још није јасно када и да ли ће Гоогле објавити апликацију за све кориснике Виндовс 10. За сада се чини да апликација делимично ради на радној површини без подршке за миш и не ради на Виндовс 10 Мобиле када је учитана са стране.

Без обзира на то, ИоуТубе апликација за Виндовс 10 је одлична вест за продавницу апликација јер се Мицрософт тренутно много клади на Пројецт Реунион да затворите јаз између УВП и Вин32 десктоп апликација .

Шта мислите о овом неочекиваном потезу? Обавестите нас у коментарима испод.

Популар Постс