Гоогле објашњава зашто је упозорио људе на Мицрософт Едге

 Мицрософт Едге преглед

Након преласка са ЕдгеХТМЛ-а на Цхромиум, Мицрософт Едге је постао претраживач на више платформи и ужива све предности Цхроме-а. Нови Едге ради на истом мотору као и Гоогле Цхроме и има приступ екстензијама Гоогле веб продавнице, тако да корисници могу да преузму и инсталирају Цхроме екстензије у Едге-у.

У фебруару, Гоогле-ова веб продавница је навела Едге као некомпатибилан прегледач а корисницима је препоручено да испробају Цхроме кад год покушају да инсталирају екстензију.

Приметили смо да су корисници Мицрософт Едге-а дочекани поруком која каже да Гоогле препоручује прелазак на Цхроме ради безбедног коришћења екстензија. У свом апсурдном безбедносном упозорењу, Гоогле је такође саветовао људе да преузму Цхроме претраживач.Упркос томе што је заснован на истом мотору, Мицрософт Едге је био посебно циљан и остали Цхромиум претраживачи су из неког разлога третирани другачије.

Током викенда, Гоогле је тихо ажурирао своју веб продавницу и порука упозорења је уклоњена у Мицрософт Едге. У изјави, Гоогле је објаснио шта је пошло по злу са његовом веб продавницом и подразумеваним веб прегледачем Виндовс 10.

 Едге Цхроме екстензије

Гоогле каже да су грешке покренуте зато што Мицрософт Едге не користи Гоогле-ову функцију безбедног прегледања, коју Гоогле користи за повлачење злонамерних екстензија из Цхроме веб продавнице.

Мицрософт Едге користи СмартСцреен уместо Гоогле-овог безбедног прегледања да блокира злонамерна преузимања, а СмартСцреен иде даље од услуге безбедног прегледања.

Мицрософт Едге тржишни удео

Према фебруарским подацима које је обезбедио НетМаркетСхаре, Мицрософт Едге је веома близу да постане други најчешће коришћени претраживач на свету, а тржишни удео Фирефока је значајно опао у последњих неколико недеља.

 Удео на тржишту у фебруару претраживача

У фебруару је Цхроме тржишни удео скочио са 66,93% на 67,27%. Фајерфокс је, с друге стране, пао са 8,12% на 7,57%.

Мицрософт Едге је повећао свој тржишни удео са 7,02% на 7,39%. Едге престигао Цхроме је нешто што се неће догодити преко ноћи, али се његов тржишни удео побољшао и чини се да би Едге могао да претекне Фирефок до лета.

Популар Постс