Гоогле наводно доноси подршку за Виндовс 10 на више Цхромебоок-ова

 Гоогле ПикелБоок

Гоогле Цхромебоок је прилично популаран у образовном сегменту и покушао је да загризе са Мицрософтовог тржишта. Извештај раније ове године открио је да би гигант претраживача можда покушавао да се лепо игра са Мицрософтом тиме што је дозволио Власници ПикелБоок-а користе Мицрософтов Виндовс 10 оперативни систем .

Помињање Мицрософтових алата, укључујући ВХЦК (Виндовс Хардваре Цертифицатион Кит) и ХЛК (Виндовс Хардваре Лаб Кит) који се користе за покретање Виндовс 10 на било ком уређају, недавно су откривени у кодовима. Наводни изворни код је открио да би Цампфире дозволио Цхроме ОС-у да двоструко покреће Виндовс 10 и да ће очигледно радити на више уређаја, не само на ПикелБоок-овима.

Нови наводни докази у основи указују на то да Гоогле Пикелбоок неће бити једини Цхромебоок са подршком за Цампфире. Међутим, то не би значило да ће сви рачунари који покреће Гоогле имати ту опцију. У овом тренутку, тешко је предвидети.Према претходним извештајима, Пикелбоок би могао да покреће Виндовс 10 без икаквих хакова, а имплементација би могла бити слична Аппле-овом БоотЦамп-у. То није тако изненађујућа вест јер Аппле такође дозвољава својим уређајима да покрећу Виндовс 10 у било ком тренутку.

Вреди напоменути да за сада ништа није званично и да је све у овој фази засновано на спекулацијама произашлим из пронађених доказа. Остаје да се види да ли ће Виндовс компатибилност бити за програмере или само за просечног потрошача.

Популар Постс