Гоогле најављује нови материјални дизајн за Цхроме претраживач

 Гоогле Цхроме Цанари

Гоогле већ неко време тестира интерфејс материјалног дизајна на Цхроме-у. Ове промене се виде у Грана Гоогле Цхроме Цанари . Промене у корисничком интерфејсу су више од само естетских побољшања. Материјални дизајн корисничког интерфејса би обезбедио интерфејс који је лакши за коришћење.

Гоогле Цхроме је увек изгледао исто. Ако се сећате, Гоогле је потпуно обновио Андроид кориснички интерфејс након Андроид КитКат-а. Гоогле је следио концепт материјалног дизајна од Андроид Лоллипоп-а па надаље.

Не само оперативни систем, Гоогле је такође донео материјални дизајн у своје апликације као што су Гмаил, Гоогле +, итд. Постоји нешто у материјалном дизајну што је визуелно привлачно свима. Скоро је као дашак свежег ваздуха када видите чист и модеран кориснички интерфејс. Добра вест је да Гоогле коначно доноси језик материјалног дизајна у Гоогле Цхроме на свим платформама.Адресна трака добија нови дизајн у целини. Крајеви траке за адресу су сада заобљени, а не правоугаони. Картице ће имати заобљен изглед који изгледа другачије од трапезног облика који је имао. Неке друге промене су режим једне картице, икона предлога за омнибокс, бојење траке картица, закачене картице и индикатори упозорења као што је поменуо Франсоа Бофор.

Кориснички интерфејс претраживача за Цхроме ОС, Линук и Виндовс управо је добио освежавање режима материјалног дизајна на каналу Цанари, рекао је Франсоа Бофор на Гоогле+. По мом мишљењу, доста ствари је ажурирано на боље: облик картице, режим једне картице, иконе предлога у омнибоксу, бојење траке картица, закачене картице и индикатори упозорења.

Ново ажурирање је доступно за кориснике оперативног система Виндовс који имају верзију Гоогле Цхроме Цанари. Био је доступан од почетка у Цанари верзији, али је морао бити омогућен преко заставица да би се виделе промене. Али са најновијим ажурирањем, промене би подразумевано биле присутне.

Ово сугерише да ће ажурирање материјалног дизајна ускоро стићи на стабилну верзију Гоогле Цхроме-а.

Популар Постс