Гоогле доноси много промена дизајна Цхроме-а на Виндовс 10

 Гоогле Цхроме

Слика љубазношћу: Лифевире

Гоогле Цхроме Цанари је верзија Гоогле Цхроме-а која је намењена корисницима који добровољно изађу да тестирају ране експерименталне функције у прегледачу. Верзија 68.0.3405.0 Гоогле Цхроме Цанари гране доноси опције за промену визуелне привлачности претраживача. Већина ових промена не мења корисничко искуство што значи да су то суптилне промене. Ове промене су у складу са материјалним дизајном који је Гоогле почео да усваја са Андроид Лоллипоп-ом 2014. године.

Гугл је недавно ажурирао свој прегледач са много бољом оптимизацијом за екране осетљиве на додир, што је много допринело да прегледач буде модернији. Гоогле-ов дизајн материјала такође има за циљ да учини Гоогле Цхроме модернијим. Гоогле такође прави промене у Гоогле Цхроме-у за Андроид додавањем заобљених углова.Да бисте добили ова нова подешавања дизајна, прво бисте морали да преузмете и инсталирате Гоогле Цхроме Цанари. Ако сте то урадили, унесите цхроме://флагс/#топ-цхроме-мд у адресну траку. Страница са заставицама ће се појавити одатле, промените подразумевану опцију у Освежи. На тај начин мењате изглед корисничког интерфејса за Гоогле Цхроме.

Поново покрените претраживач и одмах ћете видети промене. Картице и адресна трака су сада много заобљеније што нас подсећа на Фирефок претраживач, али не на лош начин. Овај заобљени изглед је бољи од правих линија које смо видели код Гоогле Цхроме-а. Дугме „Плус“ за отварање нове картице сада је померено у крајње лево.

Интерфејс сада има чист бели изглед који је уклонио сиви интерфејс који је раније имао. Постоји и гомила малих анимација које се појављују када пређемо показивачем миша преко одређених елемената корисничког интерфејса. 3 тачке у горњем десном углу показују мало померање ако постоје ажурирања која захтевају вашу пажњу.

Ако желите да додате све елементе материјалног дизајна, омогућите следеће заставице. Не заборавите да поново покренете претраживач сваки пут када омогућите ознаку.

  • цхроме://флагс/#сецондари-уи-мд
  • цхроме://флагс/#енабле-мессаге-центер-нев-стиле-нотифицатион
  • цхроме://флагс/#енабле-мд-боокмаркс
  • цхроме://флагс/#енабле-мд-ектенсионс

Овен Вилијамс, корисник Твитера, каже да се тренутни избор дизајна компаније Гугл зове „М1“, а дизајн који се тестира на Канару се зове ГМ2.

Б1Ц78Ф4883Ц606Ф02Д4А99382Е0Ф9Б59Ц295896Ц

Ово је само почетак нове шеме дизајна коју ће Гоогле следити. Видећемо још сличних промена у будућности.

Популар Постс