Гоогле да користи Мицрософт-ове модерне контроле у ​​Цхроме прегледачу

 Гоогле Цхроме на Виндовс-у

Мицрософт је скочио на Цхромиум вагон 2018. године и промена је резултирала низом позитивних ствари за компанију, кориснике, па чак и Гоогле. Прошле године, Гоогле је пристао да ажурира Цхроме Мицрософтовим решењем за дужи век батерије, што би требало да смањи прекомерно трошење батерије претраживача на Виндовс-у.

Мицрософт такође експериментише са освеженим или модерним веб контролама у свом Едге претраживачу и Цхромиум платформи. Веб контроле су у суштини текстуални оквири, листе за набрајање, поља за потврду, календар, откривач лозинке и други елементи које видите на многим веб страницама.

Прошле године, Мицрософт је имплементирао нове контроле у ​​Цхромиум-у како би обезбедио модеран веб изглед на свим веб страницама. Ове промене су такође омогућене у прегледачу Мицрософт Едге за Виндовс 10 како би се омогућио модеран изглед, пријатност на додир и побољшана приступачност.Мицрософт је те промене вратио на Цхромиум платформу отвореног кода, а другим прегледачима који користе Цхромиум је дозвољено да искористе предности модерних веб контрола.

У сада избрисаним напоменама о издању Цхроме-а 81, Гоогле је потврдио да ће направити слична побољшања. То значи да ће Гоогле Цхроме такође искористити те модерне веб контроле на Виндовс 10, Линук-у, мацОС-у и Андроид-у.

Заиста сам импресиониран радом који је Мицрософт обавио на модернизацији изгледа контрола обрасца и узбуђен сам што видим како се то налази у Цхроме-у 81 на Виндовс-у, ЦхромеОС-у и Линук-у. Подршка за Мац и Андроид стиже ускоро, каже Пете ЛеПаге, адвокат програмера у Гоогле-у.

 Цхроме веб контроле

Као што можете на горњем снимку екрана који приказује пре и после поређења, ове нове контроле обрасца имају модеран изглед и осећај који се осећа као код куће у различитим Цхромиум прегледачима.

Гоогле планира да уведе модерне веб контроле са Цхроме 81 касније ове године.

Популар Постс