Гоогле Цхроме у оперативном систему Виндовс 10 ускоро ће постати бржи и поузданији

 Коришћење Виндовс 10 РАМ-а

Издавањем ажурирања за Виндовс 10 маја 2020. (верзија 2004.), Мицрософт је побољшао функцију „Сегмент Хеап“ у оперативном систему и додао подршку за десктоп (Вин32) програме као што су веб претраживачи.

Сегмент Хеап је такође уведен за пројекат отвореног кода Цхромиум а Гугл је планирао да користи ову функцију да поправи познати Цхроме прегледач који је гладан РАМ-а. Међутим, Гоогле тим је сада одлучио да онемогући нову имплементацију гомиле сегмената у прегледачу и сада ће омогућити „ПаритионАллоц-Еверивхере“.

Функција паритионАллоц-еверивхере је у развој од августа и чини се да сада стабилно напредује. Према једном документу, ПартитионАллоц-Еверивхере има своје предности: смањену употребу меморије, алокаторе у Цхроме-у и побољшану безбедност.Ово ће Гоогле Цхроме-у ефикасније управљати меморијом, што ће резултирати мањом употребом РАМ-а, а истовремено ће смањити и потенцијалне безбедносне проблеме.

Безбедност Гоогле Цхроме-а ће бити побољшана коришћењем „МирацлеПтр“, за који је потребан ПартитионАллоц.

Документ у коме је Гугл истакао предстојеће промене је тренутно приватан и тешко је предвидети када ће Цхроме добити неопходне промене у Цхроме-у, али више детаља би могло да буде подељено у првој половини 2021.

Гоогле да поправи рушења Цхроме-а

Поред побољшања употребе меморије, Гоогле каже тестови су показали да би функција ТерминатеПроцесс у оперативном систему Виндовс 10 могла довести до мањег пада прегледача ако би се користила за више типова процеса.

 Процес Цхроме услужног програма

Гоогле је приметио да је чисто напуштање процеса тешко и скупо, посебно са сложеним софтвером.

Цхроме се постепено кретао ка коришћењу ТерминатеПроцесс за више типова процеса. Компанија је предложила нову промену која ће омогућити ТерминатеПроцесс у претраживачима без главе, што би могло довести до мањег пада прегледача.

Ово ће избећи неке падове услужних процеса на Виндовс-у. Мислим да је примена ове политике на све типове процеса без главе вредан експеримент. ТерминатеПроцесс је већ много помогао у многим типовима процеса, објаснио је Бруце Давсон, програмер Гоогле софтвера.

Гоогле је рекао да ће ова функција тренутно смањити падове при искључивању само у Цхроме-у без главе, што је варијанта Цхроме-а без корисничког интерфејса која се користи у неке специјализоване сврхе.

Падови при искључивању су мање важни од редовних, али ми и даље покушавамо да их избегнемо. Надам се да ћу ово преместити са безглавог на обичан Цхроме, приметио је Брус Досон из Гугла.

И Мицрософт и Гоогле су се сложили да је смањење употребе РАМ-а у веб прегледачима важно, али побољшања као што су Сегмент Хеап и ПаритионАллоц ће се разликовати у зависности од ваше машине.

Вреди напоменути да је Мицрософт већ омогућио модерну имплементацију гомиле како би се смањила употреба меморије и Едге тим ради на другој функцији под називом „ Слеепинг Табс „ долази са додатним побољшањима за управљање меморијом.

Популар Постс