Гоогле Цхроме ПВА ће ускоро боље радити, захваљујући Мицрософту

 Гоогле Цхроме

Мицрософт ради са Гоогле-ом на новој промени која ће побољшати искуство веб апликација заснованих на Цхроме-у. Након што се ова функција дода у Цхромиум, ПВА ће се исправно вратити и оперативни систем ће запамтити њихово стање чак и када се Цхроме поново покрене/поново покрене због ажурирања или пада.

Стање сесије тренутно укључује само прозоре са картицама, не и ПВА. Ово се мора променити. У неким околностима, ПВА морају бити враћени при поновном покретању претраживача. Али стање ПВА сесије мора бити логички одвојено од стања сесије прозора са картицама, како би се одржала илузија да су ПВА као изворне апликације, а не део претраживача, Мицрософт објаснио идеју у документу.

Ова промена ће вратити веб апликације путем „система за враћање сесије прегледача“. Рестаурација ће радити на следећи начин:  • Када се ПВА обнове, атрибути који се обично прате за прозоре претраживача биће праћени и враћени (нпр. позиција прозора, екран, димензија итд.).
  • Директно отварање ПВА-а не би требало да покрене враћање као што то чине нормални прозори. (На пример, отварање Твиттер ПВА би требало да уради само то и ништа друго; немојте враћати ПВА, не отварајте претраживач (осим на мацОС-у где постоје нека ограничења).
  • Директно отварање претраживача требало би да се понаша као данас – и још увек не би требало да враћа ПВА у већини случајева.

На Виндовс-у и Линук-у, Мицрософт је приметио да нормална обнова прегледача и ПВА рестаурација не би требало да утичу једно на друго. Структура података за враћање је довољно флексибилна да подржи додатна поља као што је позиционирање прозора веб апликације или режим приказа.

Овај приступ проширује обнављање сесије прегледача да би се сесије ПВА и прегледача са картицама чувале у одвојеним датотекама. Враћање може да врати обе врсте сесија – само сесије са картицама прегледача или само ПВА сесије.

Раздвајање између сесије прегледача и сесије апликације није илузија – она би се заправо на тај начин имплементирала. Затварање и отварање ПВА никада неће утицати на сесију прегледача, Мицрософт приметио .

Мицрософт планира да уведе ова побољшања ПВА са Цхромиум 91 за све оперативне системе.

Популар Постс