Гоогле Цхроме наставља да доминира тржиштем десктоп претраживача

Гоогле Цхроме наставља да влада тржиштем десктоп претраживача према најновијим подацима које је објавио НетМаркет Схаре. Цхроме је био у могућности да повећава свој тржишни удео из месеца у месец и направио је велики корак од својих конкурената Фирефок и Мицрософт Едге.

Мицрософтов Виндовс 10 подразумевани претраживач Мицрософт Едге није успео да прикупи велики удео на тржишту у смислу корисника упркос томе што Редмонд Гиант покушава на све начине да позове кориснике да почну да користе свој Виндовс 10 подразумевани претраживач на дневној бази.

Тржишни удео Мицрософт Едге-а је опао са 4,25 одсто на 4,21 одсто прошлог месеца у поређењу са Гоогле-овим Цхроме претраживачем који је забележио раст са 62,77 одсто на 64,47 одсто.Раст Гоогле Цхроме-а утицао је на још један подразумевани претраживач Мозилла-ин Фирефок, који већ неко време стагнира, али је најчешће коришћени веб претраживач после Гоогле-овог Цхроме-а.

Мицрософт је лансирао свој Едге претраживач искључиво за кориснике оперативног система Виндовс 10 као подразумевани претраживач, али није учинио претраживач доступним за своје старије верзије Виндовс 7 и 8.1 које и даље користе Интернет Екплорер као подразумевани претраживач.

Од свог лансирања на Виндовс 10, Мицрософт се веома трудио да Мицрософт Едге усвоји више корисника, а компанија је такође избацила мобилну верзију Едге претраживача на ривалским платформама иОС и Андроид.

Овај корак није помогао расту Мицрософт Едге-а у смислу процента и није био у стању да изазове раст Гоогле Цхроме-а упркос томе што је Мицрософт избацио нове функције и довео га у ранг са Цхроме претраживачем.

Очекујемо да ће Мицрософт наставити да ради на додавању нових функција као што је подршка за прегледач Виндовс Хелло то Едге и да га учини снажном алтернативом Гоогле Цхроме-у. Али у тренутном сценарију Гоогле Цхроме остаје избор број један као подразумевани прегледач за радну површину за кориснике.

Популар Постс