Гоогле Цхроме на Виндовс-у почиње да упозорава више корисника на некомпатибилне апликације

 Гоогле Цхроме рачунар

Гоогле Цхроме је без сумње тренутно најпопуларнији интернет претраживач на свету и према подацима трећих страна држи близу 65% тржишног удела. Гоогле Цхроме је једноставан за коришћење и безбедан. Прошле године, гигант претраживача је ажурирао веб претраживач са преко потребним уграђеним софтвером који би упозоравао кориснике на некомпатибилне апликације.

То је експериментална функција и понекад може упозорити кориснике на апликације. Прегледач је почео да блокира софтвер треће стране да се убаци у Цхроме процесе. Након поновног покретања, омогућиће убризгавање, али ће приказати упозорење које наводи корисника да уклони софтвер.

Последњих дана, у стари пост на форуму Гоогле производа , корисници су открили да их прегледач Гоогле Цхроме упозорава на легалне апликације и упозорење се појавило након што се прегледач срушио. Ин другу нит , корисници тврде да су добили слично упозорење. Грешка прегледача Цхроме

Корисник на веб локацији друштвених медија Реддит такође има заједнички снимак екрана који приказује упозорење Цхроме претраживача у акцији. Према кориснику Реддита, Цхроме претраживач се срушио и покренуо се са горњим екраном. Проблем није ограничен ни на једну специфичну апликацију.

По свему судећи, првих неколико извештаја појавило се још крајем јуна, а нови извештаји су се појавили на мрежи у последњих неколико дана.

Програмер за Гоогле Цхроме одговорио на издање од 22. јуна:

Цхроме програмер овде. Ово је повезано са новом функцијом која има за циљ да спречи софтвер треће стране да се убаци у Цхроме-ове процесе и омета његов код. Ова врста убацивања софтвера је распрострањена на Виндовс платформи и изазива значајне проблеме са стабилношћу (рушења). Прегледач Мицрософт Едге већ ради ову врсту блокирања, а ми смо у процесу да натерамо Цхроме да се понаша слично. Оно што видите је фаза упозорења о једногодишњим напорима да се омогући блокирање, првобитно најављено у новембру 2017.

Пошто је практично немогуће да Цхроме аутоматски утврди да ли било који одређени део софтвера недужно убацује или намерно убацује и омета Цхроме код. Да ствари буду једноставне, упозоравамо на сав убризгани софтвер, без доношења вредносних судова. Имајте на уму да ћемо ускоро почети да блокирамо убризгавање софтвера, након чега ће ово упозорење престати да се приказује. Имајте на уму да би ова рушења требало да видите само ако ручно одете на страницу цхроме://сеттингс/инцомпатиблеАпплицатионс или када се покренете након што се Цхроме прегледач сруши.

Вреди напоменути да се ова функција тренутно сматра експерименталном и да само мали број корисника може видети ова упозорења. Ако видите ову грешку, можете је занемарити.

Одрицање одговорности: Информације садржане у овом чланку засноване су на објавама са форума Гоогле производа и веб странице друштвених медија Реддит. Виндовс Латест не тврди, не гарантује за тачност или потпуност у овом чланку или повезаним страницама, и неће бити одговоран за било шта што кажемо у овом чланку.

Популар Постс