Гоогле Цхроме може добити подршку за хардверске медијске кључеве у оперативном систему Виндовс 10

 Гоогле Цхроме

Недавни извештаји су открили да Гоогле ради на додавању подршке за Цхроме за тамни режим у Виндовс 10. Иако нова функција још увек није доступна за стабилну верзију, Гоогле већ ради на неколико других побољшања за свој веб претраживач.

Према најновијим налазима, ускоро ћете моћи да контролишете аудио и видео репродукцију у Цхроме-у на свом Виндовс 10 уређају помоћу контрола медија на тастатури. То значи да ако тастатура вашег лаптопа или спољна тастатура за радну површину долази са медијским тастерима, коначно ћете моћи да их користите за контролу аудио и видео репродукције у Цхроме-у.

Гоогле Цхроме ће користити Медиа Сессион АПИ да вам помогне да играте и комуницирате са видео записима на сајтовима као што је ИоуТубе. Ова функција може омогућити корисницима да контролишу видео веб локације помоћу хардверских медијских тастера, али може, али не мора да ради на свим тастатурама. ИоуТубе контроле медија

Здраво свима, намеравамо да омогућимо Медиа Сессион АПИ на десктопу од М73 па надаље. Омогућавамо га док правимо нове функције у Цхромиум-у које ће користити АПИ (нпр. хардверске медијске кључеве). Ово је раније било омогућено на Цхроме Андроид-у и АПИ се није променио, а пошта на форуму Гоогле група откривено.

Гоогле није детаљно објаснио како ће ова функција функционисати и да ли ће бити подразумевано омогућена у Цхроме-у или не.

Како Мицрософт Едге прелази на Цхромиум, моћи ће да приступи и функционалности на Виндовс рачунарима.

Популар Постс