Гоогле Цхроме или Едге веб апликације добијају интерфејс са „картицама“ на Виндовс 11, 10

 Цхроме веб апликација на Виндовс 11

Гоогле ће ускоро надоградити веб апликације додавањем „картица“ режима приказа/интерфејса, тј. картица у веб апликације на Виндовс 11, Виндовс 10 и другим десктоп платформама. Компанија је испустила наговештај ове функције у објави о грешци поднео 2018. и сада планира да направи прототип идеје, према документу који смо уочили.

Гоогле жели да веб апликације буду што моћније, а један од начина да то уради је да олакша више задатака. Сви претраживачи имају картице и било би логично да и веб апликације подржавају картице. Гоогле верује да ће вам режим приказа са картицама у веб апликацијама омогућити приступ различитим функцијама ПВА без напуштања примарног прозора.

Ово може учинити копирање, отпремање и навигацију много лакшим од тренутних веб апликација, где морате да се ослоните на веб прегледач или друге апликације за обављање одређених задатака. Са тренутном имплементацијом, када сте у веб апликацији, ако кликнете на везу, веб апликација губи фокус и корисници се преусмеравају на прегледач.

Са интерфејсом или екраном са 'картицама', Гоогле верује да је могуће имати понашање слично обичном прозору прегледача. На пример, картице у веб апликацијама ће вам омогућити да отворите више докумената са индексне странице.

 Цхроме ПВА картице

Пример картица у Цхроме веб апликацијама

Гоогле истражује подршку за нови режим приказа са картицама и нову променљиву таб_стрип у новом манифесту који омогућава веб апликације.

Тренутно ПВА у самосталном прозору могу имати само једну отворену страницу истовремено. Неке апликације очекују да корисници имају отворених много страница одједном. Режим са картицама додаје траку картица у самосталне веб апликације које омогућавају отварање више картица одједном, приметио је Гоогле у документ .

 Картица Цхроме веб апликација

У горњем коду, почетна картица се односи на примарну или закачену картицу веб апликације која ће се увек отварати када покренете веб апликацију. Ако кликнете на везу унутар ове закачене картице или почетне странице, она ће вас усмерити на нову картицу. Ново поље манифеста омогућава прилагођавање траке картица, према компанији.

Гоогле каже да апликације могу да изаберу да прилагоде УРЛ на који је ова картица закључана и да се икона прикаже на картици.

Поред тога, кориснички агенти могу одлучити где да рукују овим картицама да би креирали нове прозоре или их комбиновали са картицама претраживача.

Ова функција може бити посебно корисна за апликације за продуктивност које омогућавају уређивање више докумената одједном и имају почетну картицу, односно почетну страницу. На пример, Оффице за Виндовс долази са почетном страницом и укључује везе до докумената и других функција.

Слично, Гоогле-ове веб апликације са интерфејсом са картицама могу да користе почетну картицу као мени за отварање постојећих датотека, које би се затим отвориле у сопственој картици.

Према објави на Гоогле-овом Цхромиум-у дискусиони форум , Гоогле ће ускоро додати ову функцију у прегледач и корисници могу да је тестирају са новом заставицом енабле-десктоп-пвас-таб-стрип.

Поред побољшања веб апликација, Гоогле Цхроме такође добија модерне траке за померање на Виндовс 11 и Виндовс 10.

Популар Постс