Гоогле Цхроме добија претрагу картицама и побољшану антивирусну интеграцију

Гоогле уводи две нове функције које ће вам омогућити да посетите странице прегледача директно са траке за адресу и лако се крећете између отворених картица.

Компанија тестира нову функцију под називом „Тражење картица“ која ће вам омогућити да лако лоцирате отворене картице. Поред тога, постоје планови за побољшање интеграције Цхроме-а са антивирусним софтвером на Виндовс 10.

Гоогле такође ради на новој траци за адресу која ће вам помоћи да отворите подешавања прегледача уносом кључних речи.Као што име сугерише, „адресна трака која се може предузети“ ће омогућити корисницима да обављају одређене радње прегледача. На пример, можете да откуцате „Обриши податке прегледања“ или „Измени лозинке“ да обришете своје податке о прегледању (кеш меморију, колачиће, историју итд.) и управљате сачуваним лозинкама.

Адресна трака која се може предузети је тренутно доступна Цхроме 87 на Виндовс-у и другим платформама, али можете да га укључите ручно пратећи ове кораке:

  • Отворите Цхроме://флагс мени.
  • Потражите ред дугмади за предлоге за омнибокс и предлоге педале за омнибокс.
  • Омогућите заставице и поново покрените претраживач.

Нова адресна трака која се може применити би такође могла доћи у Мицрософт Едге у ​​блиској будућности, барем преко менија експерименталних заставица.

Као што смо горе поменули, Гоогле такође ради на новој функцији за претрагу картица за Цхроме претраживач. Ово ће вам омогућити да тражите отворене картице директно из прозора претраживача, као што је приказано на слици испод.

 Цхроме картица претрага

Када се омогући, додаће поље за претрагу у ред картице и добићете приступ пољу за претрагу. Оквиру за претрагу се може лако приступити помоћу миша или помоћу пречице на тастатури: Цтрл + Схифт + Е.

Цхроме за бољу интеграцију антивируса

За Виндовс 10, Гоогле ради на новој функцији која ће омогућити Цхроме-у да неометано функционише када је антивирусни софтвер треће стране конфигурисан да скенира локалну меморију.

У обавези, Гоогле је приметио да Виндовс 10 антивирусни програми и други скенери могу накратко да закључају нове датотеке. Овај приступ може довести до честих проблема када чувате обележиваче и друге датотеке помоћу Цхроме-а.

Нови Цхроме покушава да се позабави овим тако што ће неколико пута поново покушати брзи корак РеплацеФиле.

Ово се ради само на Виндовс-у јер се надамо да ће то бити једино место где се то дешава, Гоогле рекао .

Као што смо известили прошле недеље, Гоогле такође експериментише са новим функција која ће смањити употребу меморије на Виндовс 10 правилном расподелом ресурса.

Популар Постс