Гоогле Цхроме да поштује подешавања тамне и светле теме оперативног система Виндовс 10

 Хром

Гоогле ради на мрачној теми за Цхроме претраживач на Виндовс 10 и чини се да долази раније него што се очекивало. Виндовс 10 има свој тамни режим за читав систем и свакако има смисла да Цхроме поштује подешавања како би се ускладио са визуелним изгледом оперативног система.

Гоогле је прошле године додао експерименталну функцију у Цхроме Цанари која је омогућила корисницима да ручно омогуће тамни режим. Раније данас, Гоогле је почео да уводи ново ажурирање за свој Цхроме Цанари претраживач на Виндовс 10 и додаје подршку за тамну тему.

У време писања ове приче, ново ажурирање Цхроме Цанари се постепено појављује и можда се неће појавити у свим инсталацијама. Након инсталирања ажурирања, Цхроме Цанари верзија сада поштује вашу поставку за тамни или светли изглед оперативног система Виндовс 10.Ако омогућите тамну тему за цео систем у оперативном систему Виндовс 10 из Подешавања > Персонализација > Боје, Цхроме ће аутоматски прећи на тамну тему како би одговарао изгледу. На пример, одабир тамне теме ће и Цхроме задржати таман.

 Тамни режим Гоогле Цхроме-а

Слика љубазношћу: Паритош Неги

Нативна имплементација и интеграција са поставкама персонализације оперативног система Виндовс 10 очигледно би свима биле много згодније. Тренутно не постоји начин да наставите да користите Цхроме у светлом изгледу када је тамни режим за цео систем омогућен у Виндовс 10.

Ове промене су тренутно активне у Цанари верзији коју Гоогле користи као развојну грану за тестирање нових функција. Цанари би могао да греши на неким системима, тако да није за некога ко не жели да трпи нестабилни претраживач.

1 од 3  Цхроме подешавања  Гоогле Цхроме обележивачи  Картица историје Цхроме-а

Како је јуче саопштено, Гоогле такође ради на отклањању грешака у тамном изгледу Цхроме-а . На пример, грешке попут црног текста на тамној позадини биће исправљене у будућем издању. Након што се отклоне грешке, тамни режим би на крају требало да се спусти до главне верзије издања Цхроме-а.

Хвала на савету, Лео!

Популар Постс