Гоогле Цхроме да добије функцију видео историје на Виндовс 10

 Глобалне контроле медија у Едге-у

Многи од нас слушају музику или гледају видео записе на ИоуТубе-у или било ком другом медијском сервису преко Гоогле Цхроме-а. Док сурфујете интернетом и гледате видео снимке или слушате музику, стварате траг активности и помало је тешко пронаћи последњу музику или видео који сте пуштали у Цхроме-овој историји.

Још 2019. године, Гоогле је додао алатку за контролу медија у Цхроме-ову траку менија и компанија сада ради на још једној функцији која ће радити са постојећом траком за репродукцију медија.

Цхроме за Виндовс 10, Линук и мацОС добиће нову функцију која ће вам помоћи да пратите историју репродукције медија у прегледачу. Гуглов инжењер је послао низ урезивања у Цхромиум Геррит-у за функцију под називом „историја медија“.Према обавезама, Гоогле Цхроме ће вам омогућити да лако приступите историји репродукције медија. Када омогућите ову функцију, историја репродукције медија се одржава одвојено у прегледачу, а Гоогле ће вам такође омогућити да избришете УРЛ адресе медија из његове историје.

Ваша историја репродукције медија ће бити уклоњена када избришете ставку из Цхроме историје.

За историју медија имамо табелу сесија која бележи медијске сесије које можемо да наставимо. Тренутно нас занима само видео са звуком. Ово додаје МедиаАудиоВидеоСтате енум који садржи податке о томе да ли је медијска сесија само аудио или има и аудио и видео. За веб сесије, ово ће пратити преусмерени оквир јер одатле потичу метаподаци које користимо за историју медија, написао је Гоогле инжењер.

Тренутно можете да приступите бета корисничком интерфејсу на Цхроме://медиа-хистори након што омогућите заставу у Цхроме Цанари-у. Има основни веб кориснички интерфејс и још увек није намењен корисницима.

Гоогле би могао да објави нову функцију касније ове године након што корисницима представи Цхроме 83.

Популар Постс