Гоогле Цхроме да боље ради са тастатуром на додир Виндовс 10

 Цхроме тастатура на додир

Мицрософт је активно доприноси Цхромиум заједници а недавне обавезе које је направио Мицрософт требало би да побољшају искуство прегледача Цхромиум у оперативном систему Виндовс 10. Према најновијим открићима, Гоогле Цхроме ће боље радити са тастатуром на додир Виндовс 10 када уређује документе на мрежи као што је Екцел Схеет.

Први смо приметили, ново урезивање Цхромиум-а Мицрософтов инжењер има за циљ да реши проблем где Цхроме не би играо добро са уграђеном тастатуром на додир у Виндовс 10 приликом уређивања Екцел документа на мрежи.

Тхе објава о грешци на Цхромиум-у запослени у Мицрософту објашњава да када уређујете Екцел документ на уређају са омогућеним додиром у Цхроме-у, тастатура на екрану искаче, али блокира фокусирану ћелију. Очекивани резултат, према објави о грешци, је да ће се тастатура на екрану појавити, али би требало да фокусира померање ћелија у приказ уместо да је сакрије иза тастатуре на екрану.Доње ћелије које ће вероватно бити зачепљене тастатуром на екрану, објашњава се у посту.

  • Очекивани резултат: Тастатура на екрану искаче и фокусирана ћелија се помера у приказ.
  • Шта се дешава уместо тога: Тастатура на екрану искаче, али заклања фокусирану ћелију.

Мицрософт је пронашао решење за решавање овог проблема и компанија је предала обавезу под називом „Поправите фокусирани елемент унутар ООПИФ-а који заклања додирну тастатуру“. У посту се објашњава да ће урезивање решити проблем тако што ће омогућити претраживачу да скролује фокусирани елемент у приказ.

 Екцел у Цхроме-у

Слика љубазношћу: Цхромиум Геррит

Ова промена помера фокусирани елемент у приказ слањем порука процесу претраживача када процес приказивања главног оквира не успе да скролује фокусирани чвор у приказ. Процес прегледача затим позива РендерВидгетХостВиевАура::СцроллФоцуседЕдитаблеНодеИнтоРецт који исправно усмерава поруку за померање ка фокусираном оквиру, објашњава урезивање.

Мицрософт и Цхромиум развој

Допринос Мицрософт-а развоју Цхромиум-а полако се повећава и чини се да различита Мицрософтова обавезивања сугеришу да ће се преглед следеће верзије Едге-а ускоро појавити у јавности.

На пример, недавно смо приметили урезивање Цхромиум-а од стране Мицрософт инжењера који укључује исправку за неуспеле ДирецтКс променљиве и као и побољшања за веб тест у вези са локалним временом узводно за ВПТ.

Слично томе, тхе постове на форумима Гоогле производа открио је Мицрософтову намеру да се позабави карактеристикама приступачности Цхромиум-а и усклади га са другим Виндовс 10 програмима који су погодни за приступачност.

Популар Постс