Гоогле Цхроме ће ускоро престати да једе сву вашу РАМ меморију на Виндовс 10, Андроид

 Коришћење Виндовс РАМ-а

Према вишеструким урезивању кода, Гоогле ради на подршци „ПартитионАллоц-еверивхере“ како би побољшао перформансе Цхроме-а на Виндовс 10, Андроид, Линук и евентуално другим платформама.

ПартитионАллоц-еверивхере за Цхроме ће омогућити претраживачу да се покреће брже, брже учитава интерне странице и нуди побољшано управљање ресурсима (смањена употреба РАМ-а).

Гугл је почео да ради на овој функцији прошле године и сада је доступан онима на бета каналу Цхроме-а за Андроид и Виндовс. Гоогле такође доноси ПартитионАллоц у Линук, али тренутно има проблема и није јасно када ће бити омогућен на стабилном каналу.Пређите на ПартитионАллоц на Линук-у. Ово је већ подразумевано за Виндовс и Андроид и испоручује се у бета верзију на обе платформе. Ипак, проблеми могу остати на Линуку, Гоогле инжењеру приметио у објави о грешци у Цхромиум-у.

У другом експерименту, Гоогле је приметио да спајање регуларних и усклађених партиција може смањити употребу меморије и допринети бољим перформансама.

Потребно је имати две одвојене партиције када обична не пружа жељено поравнање. Без тога, корисне су перформансе и меморија имати једну партицију. Перформансе су боље јер усклађене алокације (којих у Цхромиум-у заправо има у изобиљу) могу да искористе кеш нити. Меморијски отисак се побољшава због мање фрагментације и неплаћања фиксних трошкова метаподатака партиција, компанија објаснио .

Поред Виндовса 10 и Линука, Гоогле је такође тестирање ПартитионАллоц-Еверивхере“ за Андроид. Према Гугл експериментима, ово је победа за меморију, перформансе и стабилност, са изузетком средњег отиска ГПУ процеса, који се мало повлачи.

Прошлогодишње ажурирање је такође донело побољшања перформанси Цхроме-а годинама , захваљујући многим побољшањима испод хаубе.

Као и Гоогле, Мицрософт такође истражује нове идеје за смањење употребе меморије Едге-а. На пример, Едге је недавно ажуриран подршком за картице за спавање, која има за циљ да смањи употребу меморије неактивних картица без губитка података.

Популар Постс