Гоогле Цхроме ће наводно ускоро доћи на Виндовс 10 на АРМ-у

 Виндовс на АРМ-у

Технолошки свет се мења великом брзином и еволуција од десктоп рачунара до мобилног рачунарства променила је начин на који радимо. Да би прихватио Виндовс ОС у ову промену, Мицрософт је преузео амбициозан пројекат „Увек повезани рачунари“, а то је Виндовс 10 на АРМ процесорима.

Традиционални Виндовс ОС је заснован на к86 платформи, али АРМ систем на чипу (СоЦ) је другачији. Због тога је Мицрософт представио емулатор који емулира делове ОС-а и апликација засноване на к86 на АРМ-у на увек повезаним рачунарима. Ова емулација не иде увек добро. Као резултат тога, перформансе Виндовс 10 АРМ уређаја прве генерације нису биле тако сјајне.

Главни недостатак је број апликација које изворно подржавају АРМ. У Мицрософт продавници постоје апликације које подржавају АРМ, али има много популарних наслова који изворно не подржавају АРМ64.Емулатор може да покреће софтвер заснован на к86, али интерфејс је спор и греши, што резултира лошим корисничким искуством.

Гоогле Цхроме не подржава ниједан од модерних Мицрософтових пројеката и нема Гоогле апликација у Мицрософт продавници. Прегледач није доступан на Виндовс 10 АРМ-у, али то ће се променити јер велики ривалски технолошки гиганти наводно раде заједно како би омогућили Цхроме-у да ради нативно на увек повезаним АРМ рачунарима.

Недавно је Куалцомм то потврдио Гоогле доноси Цхроме претраживач на Виндовс 10 на АРМ-у . У најновијем данашњем извештају детаљно је описано Цхромиум обавеза које показује да Мицрософт и Гоогле раде заједно како би ово постало стварност.

 Цхроме АРМ64

Датум лансирања Цхроме-а за Виндовс 10 АРМ још увек није доступан, али би то могла бити велика победа за Мицрософт јер циљају на лаке кориснике рачунара са увек повезаним рачунарима, а многи корисници рачунара преферирају Гоогле Цхроме у односу на друге прегледаче.

Важно је напоменути да Гоогле неће моћи да објави Цхроме у Мицрософт продавници јер Виндовс 10 тржиште не дозвољава претраживаче независних произвођача.

Мицрософт већ ради са Куалцомм-ом на побољшању перформанси увек повезаних рачунара и ускоро би могао да ради једнако добро као традиционални десктоп рачунари. Према гласинама, Куалцомм ради на Снапдрагон процесорима следеће генерације за Виндовс 10 а могао би бити објављен касније ове године.

Популар Постс