Гоогле Цхроме 74 за увођење тамног режима у Виндовс 10

Гоогле Цхроме 74 за Виндовс ће доћи са низом побољшања, укључујући дуго очекивани тамни режим на Виндовс 10. Са верзијом 73, Гоогле је увео третман тамне теме за Цхроме на МацОС-у и изгледа да би следеће издање Гоогле-овог претраживача могло коначно увести тамни режим на Виндовс.

Цхроме 74 бета ажурирање се сада покреће и доноси подршку за тамни режим за Виндовс без икаквих хакова. Цхроме 74 бета такође поштује подешавања Виндовс 10 теме на нивоу ОС. То значи да ће прегледач аутоматски прећи у тамни режим када корисник омогући тамни режим за читав систем на Виндовс 10 преко апликације Подешавања.

Слично томе, претраживач ће се сам пребацити на свој оригинални стил светле теме када користите светлосни режим у оперативном систему. Цхроме 74 тамни режим

Вреди напоменути да је тамни режим у Цхроме-у финализиран, а Гоогле је такође решио проблеме у којима су се црни текстови појављивали на тамној позадини.

Ажурирање ће донети тамни режим на страницу нове картице, подешавања, преузимања, историју, проширења, контекстни мени и друге делове претраживача.

 Цхроме тамни мени

Остала побољшања

Поред тога, Цхроме 74 ће такође доћи са новом функцијом која ће помоћи корисницима који имају мучнину када користе Цхроме због померања паралаксе, ефеката зумирања итд. на веб страницама. Да би помогао корисницима са мучнином кретања, Цхроме ће поштовати подешавања на нивоу ОС-а за подешавања као што је „Онемогући анимације“.

То значи да ако онемогућите декоративне анимације или прелазе у оперативном систему, Цхроме ће поштовати системска подешавања и такође ће искључити све такве анимације и ефекте како би се позабавио корисниковим проблемима због болести кретања.

Такође би могло помоћи оним корисницима који преферирају прегледач са мање анимација и бржим искуством прегледања.

Цхроме 74 ће такође доћи са новим подешавањима која ће помоћи корисницима да спрече преузимања у заштићеним ифраме-овима који немају кориснички покрет. У основи се бави безбедносним проблемима и такође побољшава корисничко искуство дозвољавајући прегледачу да покрене преузимање на истој веб страници.

Све ове промене су већ активне у Цхроме 74 бета кандидатима. Предвиђено је да ће стабилна верзија Цхроме-а 74 доћи 23. априла 2019.

Популар Постс