Гоогле Цхроме 69 Бета је сада доступан за преузимање на Виндовс-у

 Хром

Гоогле је данас објавио нову верзију за свој Цхроме веб претраживач са верзијом 69. Нова верзија је сада доступна за тестирање бета корисницима на Виндовс-у, Линук-у и мацОС-у. Ново ажурирање долази са подршком за АВ1 видео кодек који решава проблеме са стримовањем побољшавајући ефикасност компресије.

Тренутно је Гоогле ограничио подршку АВ1 декодера на главни профил 0 и не укључује никакве могућности кодирања. Гоогле такође додаје неке нове ЦСС трикове који укључују конусне градијенте.

Конични градијенти омогућавају прелазе боја око центра уместо да зраче из њега. Они такође подржавају нове маргине, ивице, ЦСС позиције за померање, заједно са подршком за изрезе на екрану или зарезе.Цхроме 69 такође долази са новим интерфејсом под називом ОффсцреенЦанвас који омогућава 2Д и ВебГЛ платнима да побољшају перформансе на системима са више језгара у веб апликацијама. Компанија је такође укључила подршку за одабир текста унутар лигатура, ВебРТЦ побољшања у најновијем бета ажурирању.

Гоогле је пре само неколико дана објавио ажурирање свог претраживача са верзијом Цхроме 68 која смањује употреба РАМ-а на стоним рачунарима . Гоогле је већ дуго критикован због тога што је угризао РАМ у свој Цхроме претраживач, а компанија је коначно послушала глас корисника и избацила функцију АПИ животног циклуса странице у најновијем ажурирању Цхроме-а 68 које смањује употребу РАМ-а.

Пошто је већ преузео контролу над коришћењем РАМ-а на рачунарима са својим претходним ажурирањем, Гоогле сада тестира нове функције за своју следећу верзију за коју се очекује да ће бити објављена следећег месеца за све кориснике Цхроме-а.

Најновији Цхроме 69 доступан је за преузимање на Виндовс, Линук и мацОС ако сте бета тестер. Ако желите да тестирате најновију верзију, топло препоручујемо да то урадите на секундарном уређају. Јавите нам своје прве утиске након тестирања нових функција у коментарима испод.

Популар Постс