Гоогле Цхроме 69 ажурирање ће уклонити подешавања Адобе Фласх Плаиер-а

 Адобе Фласх Плаиер КБ4338832

Раније ове недеље смо известили да ће Гоогле ускоро објавити свој следеће велико ажурирање Цхроме 69 са новим материјалним дизајном и још. Ажурирање Цхроме 69 ће такође убити или укинути Адобе Фласх Плаиер за своје кориснике.

Након нове верзије, Цхроме претраживач више неће чувати подешавања сајта за Адобе Фласх додатак. То значи да када омогућите Адобе Фласх за веб локацију и поново посетите исту веб локацију, морате ручно да ажурирате Фласх додатак.

Искачући прозор ће се појавити сваки пут када се корисник врати да користи веб локацију што би могло бити неугодно за многе, али ово је део Фласх Плугин-а који ће доживети свој крај 2020. године, као што је Адобе најавио пре неког времена.Убудуће, Адобе ће користити ХТМЛ5 уместо Фласх-а за многе веб локације, укључујући ИоуТубе. Компанија је такође најавила да ће подразумевано онемогућити Фласх у Мицрософт Едге-у у 2019. То значи да ће корисници сваки пут морати ручно да омогуће поставку.

Адобе већ ради са многим својим партнерима како би осигурао да укидање Фласх Плаиер-а нема негативан ефекат на производе. Адобе је потврдио разлог за укидање Фласх Плаиер-а наводећи:

Како су отворени стандарди као што су ХТМЛ5, ВебГЛ и ВебАссембли сазрели у последњих неколико година, већина сада пружа многе могућности и функционалности које су додаци пионири и постали одржива алтернатива за садржај на вебу.

Адобе ће наставити да испоручује безбедносне закрпе за претраживаче и оперативне системе до 2020. године и тражи од купаца да пређу на алтернативна решења. Компанија такође планира да агресивно гура ЕОЛ Фласх у одређеним географским подручјима где се користе застареле верзије Фласх Плаиер-а.

Популар Постс