Гоогле Цхроме 67 је сада доступан за Виндовс

 Гоогле Цхроме

Слика љубазношћу: Лифевире

Гоогле је данас објавио ново ажурирање за свој Цхроме претраживач који је доступан за преузимање са верзијом 67.0.3396.62 за све кориснике Виндовс-а. Најновије ажурирање долази са новим функцијама заједно са исправкама које су тестирали бета корисници током последњих неколико недеља.

Најновије ажурирање долази са подршком за Генериц Сенсорс АПИ заједно са побољшањима ВР и АР искуства. Генериц Сенсорс АПИ омогућава програмерима да се дочепају сензора акцелерометара или жироскопа на њиховим веб локацијама.Компанија је такође додала подршку за ВебКСР Девице АПИ која омогућава креирање искуства виртуелне и проширене стварности на ПЦ и мобилним слушалицама. АПИ је тренутно доступан као Оригин пробна верзија и програмери би морали да се пријаве пре него што га користе.

Ажурирање такође доноси подршку за прогресивне веб апликације које се могу програмирати да се могу аутоматски отворити преко Цхроме претраживача и на ПЦ-у и на Мац-у.

Гугл је такође објавио функцију изолације сајта која побољшава укупну безбедност Цхроме претраживача и доводи кориснике у минимални ризик. Ажурирање такође укључује ублажавања за недавни напад Мелтдовн и Спецтре. Гоогле је такође укључио подршку за БигИнт који су нумерички примитивни у ЈаваСцрипт-у који представљају целе бројеве са произвољном прецизношћу.

Настављамо да уводимо изолацију сајтова за већи проценат стабилне популације у Цхроме-у 67. Изолација сајтова побољшава безбедност Цхроме-а и помаже у ублажавању ризика које представља Спецтре. Да бисте дијагностиковали да ли је проблем узрокован изолацијом сајта, користите цхроме://флагс#сите-исолатион-триал-опт-оут ​​као што је овде описано, рекао је Гоогле-ов Крисхна Говинд.

Постоје и близу 34 безбедносне исправке које је Гоогле увео у најновије ажурирање Цхроме претраживача. Детаљи безбедносних исправки још увек нису доступни и очекујемо да ће Гоогле објавити детаље у белешкама о издању за неколико дана.

Најновије ажурирање Цхроме претраживача се већ покреће и требало би да буде доступно за Виндовс, Мац и Линук.

Раније овог месеца, Гоогле је објавио да Цхроме 69 и даље престаје да приказује ХТТПС индикацију у претраживачу и да то свакако има смисла јер веб полако прелази на ХТТПС. ХТТП сајтови ће, с друге стране, бити истакнутије означени и у овом случају ће Гоогле показати да веза са сајтом није безбедна.

Популар Постс