Гоогле би могао да смањи употребу меморије Цхроме-а на Виндовс-у, другим платформама

  Гоогле Цхроме на Виндовс-у

Додатно групе картица , Виндовс Микед Реалити подршка и имплементацију мрачног режима, Гоогле сада такође ради на новој функцији која би требало да смањи употребу меморије Цхроме-а.

Цхроме има лошу репутацију због гомилања меморије и чини се да гигант претраживача коначно ради на функцији која би смањила употребу Цхроме меморије на Виндовс-у и другим платформама уз само мало труда са стране корисника.

А ново урезивање под називом „Додај дисабле-бест-еффорт-таскс у Цхроме заставице“ има за циљ да смањи употребу меморије Цхроме претраживача. Дневник промена заставице „Онемогући задатке најбољег напора“ открио је да је првобитно назван „ДисаблеБацкгроундТаск“ и да би требало да смањи употребу меморије привременим одлагањем извршавања неких процеса.Вероватно је да ова заставица може много да учини да би се употреба Цхроме РАМ-а свела на минимум, али тренутно није тачно познато како ће ова функција функционисати. Према урезивању, заставица ће остати подразумевано онемогућена и може се укључити са Цхроме-ове странице са заставицама.

  Коришћење Цхроме меморије

Цхроме покреће различите процесе у позадини, на пример, дели картицу, додатак, екстензију у сопствени процес. Активирање различитих процеса може довести до веће употребе меморије (ака РАМ) и флуктуације ако се једна ствар сруши.

Када је укључена заставица „Онемогући задатке најбољег напора“, сви задаци најнижег приоритета неће бити извршени.

По изгледу, ова заставица ће наредити Цхроме-у да престане да извршава одређене процесе до искључивања. Ти процеси ће имати нижи приоритет и очигледно неће имати велики утицај на искуство. Постоји могућност да Цхроме неће извршавати задатке као што су извештавање о метрикама и чишћење кеша док је прегледач у употреби. Ове активности се неће обављати до гашења.

  Цхроме менаџер задатака

Додајте дисабле-бест-еффорт-таскс у Цхроме заставице Нова заставица се може укључити и искључити на цхроме://флагс. Подразумевано је онемогућен, а ако је укључен, сви задаци најнижег приоритета басе::ТаскПриорити::БЕСТ_ЕФФОРТ неће бити извршени. Ово је еквивалентно заставици командне линије – дисабле-бест-еффорт-таскс, објашњава урезивање.

Цхроме никада није спор режим

  Цхроме се учитава

Поред побољшања управљања меморијом, Гоогле такође тестира никад спори режим за Цхроме који би оптимизовао ресурсе веб локације за брже учитавање. Ова функција не би требало да мења Цхроме-ов систем управљања.

То заправо ради на веб страници тако што блокира велике скрипте ако споро реагују и одређени подаци се не би учитали ако премашују буџет за скрипте или слике.

Цхроме-ов Виндовс Микед Реалити подржава напредак у развоју

Недавно смо то известили Цхроме претраживач добија подршку за Виндовс Микед Реалити а данас смо уочили нову обавезу која изгледа да сугерише да развој напредује.

Према урадити који је под насловом „Имплементирајте МикедРеалитиДевице::РекуестСессион додавањем петље за рендеровање“, Цхроме добија додатна побољшања за подршку Виндовс Микед Реалити слушалицама.

Ова промена додаје МикедРеалитиРендерЛооп, који садржи ИХолограпхицСпаце. Ова промена не примењује постављање поза или слање графике, стоји у посту.

Тамни режим

Као што је горе наведено, Гоогле такође ради на тамном режиму за Цхроме на Виндовс 10 и раније данас, приметили смо нова обавезивања која су открила да компанија коначно поправља грешке . Према обавезивању, тамни режим Цхроме-а ће добити исправку за грешку где су текстови црни у тамној позадини, а текстови бели у белој позадини.

Све горе поменуте промене су још у развоју и не знамо да ли и када Гоогле планира да их примени у Цхроме-овој стабилној грани.

Иако се чини да мрачни режим ускоро стиже у стабилну верзију, остаје да се види како и када ће Гоогле имплементирати побољшања управљања меморијом и подршку за Виндовс Микед Реалити у Цхроме-у.

У овом тренутку, побољшања управљања меморијом и подршка за Виндовс Микед Реалити не постоје у експерименталним верзијама (Цанари, Бета) Цхроме-а.

Популар Постс