Главна исправка оперативног система Виндовс 10 изазива проблеме са ДИСМ алатом

 Виндовс 10 верзија 2004

Виндовс 10 Маи 2020 Упдате (верзија 2004) је сада доступан, али Мицрософт каже да и даље ради на решавању бројних отворених проблема, у распону од Плавог екрана смрти до ажурирања се не приказују због проблема са компатибилношћу драјвера .

Мицрософт је већ признао најмање десет нових познатих проблема у ажурирању Виндовс 10 за мај 2020. и чини се да је још једна грешка стигла до коначног издања.

Када Виндовс 10 постане неспретан, постоји читав низ команди за покушај да се ствари поправе на прави начин.На пример, Виндовс 10 долази са СФЦ (провера системских датотека) који скенира и верификује верзије свих заштићених системских датотека, али СФЦ је прилично лаган са ограничењима. Виндовс 10 укључује још један алат под називом ДИСМ, који је много моћнији и способнији ако желите да поправите оштећену слику система.

Чини се да Виндовс 10 верзија 2004 поквари ДИСМ алат и успели смо да проверимо проблеме са програмом заснованим на командној линији на нашем уређају. У ажурирању из маја 2020., командна алатка ДИСМ може пријавити нетачан статус оштећења. На пример, можете добити извештај од ДИСМ алата да је оштећење и даље присутно чак и када је поправљено.

Да бисте решили проблеме са ДИСМ-ом, можете покренути исту команду више пута док не прикаже исправан статус. Такође можете да проверите да ли је ДИСМ решио проблеме са оперативним системом Виндовс 10 помоћу команде /СцанХеалтх.

Док ДИСМ скенирање траје дуже да се заврши ако се открије оштећење током скенирања слике, то је један од најбољих начина за решавање проблема са Виндовс Упдате на Виндовс 10.

Мицрософт је раније рекао да планира да реши проблеме са ДИСМ-ом кумулативним ажурирањем у јуну 2020.

Од објављивања 27. маја 2020, надоградња на Виндовс 10 верзију 2004 довела је до низа грешака за неке потрошаче. Један од недавно откривених проблема су Нвидиа драјвери који узрокују да се неки рачунари учитавају са страшним плавим екраном. Слично томе, неки рачунари и даље не могу да инсталирају ажурирање, са генеричком поруком.

Иако се многи проблеми могу решити када инсталирате ажуриране драјвере, Мицрософт каже да и даље ради на решавању ових грешака и да ћете моћи да извршите надоградњу на верзију 2004 без освежавања драјвера.

Популар Постс