Гласине тврде да ће Ксбок Оне игре на крају радити на Виндовс 10 рачунарима

  Ксбок конзола

Слика љубазношћу: ГеекВире

Мицрософт остаје у потпуности посвећен свом пословању са игрицама, а такође и јесте планира да побољша играње игара на Виндовс 10 рачунарима . Према извештајима, наследник Ксбок Оне Кс-а носи кодни назив „Анацонда“, а постоји и конзола са слабијим напајањем која носи кодни назив „Лоцкхарт“.

Што се тиче софтвера, прича се да конзоле подржавају „ ГамеЦоре „који би могао бити део Виндовс Цоре ОС у корист и конзола и рачунара. ГамеЦоре би могао дозволити програмерима игара да користе Ксбок услуге и на ПЦ-у и на Ксбок-у.Шпекулације су да ће ГамеЦоре утрти будућност играња исте игре и на Виндовс-у и на Ксбок-у. Иако су сви ови детаљи засновани на гласинама, недавна открића сугеришу да Мицрософт заиста тражи начине да то омогући.

Раније овог месеца, Мицрософт је представио Инсидер Превиев Буилд 18334 да тестира нову технологију игара на Виндовс 10, а компанија је такође затражила од корисника да испробају Стате оф Децаи на ограничено време. Детаљи о новој технологији за игре су оскудни и није познато тачно како ће побољшати искуство.

  Продавница апликација за Виндовс 10

Недавна открића су открила шта будућност доноси играма на Виндовс-у. Ентузијасти су успели да копају около како би пронашли трагове који су повезани са ГамеЦоре-ом.

Трагови

Ако покушате да инсталирате Стате оф Децаи у верзијама за преглед Виндовс 10 19Х1, он преузима битове са КсбокЛиве сервера уместо са Мицрософт Сторе сервера. Према посматрачима, то би значило да Мицрософт преноси Ксбок функције на Виндовс 10 рачунаре и да ће компанија на крају избацити цео Ксбок оне инсталирајући у Виндовс.

Делови игре су такође открили да инсталатер игре користи формат датотеке .квц који је уведен за Ксбок Оне игре 2013. године.

Поред овог налаза, нова апликација објављена у Мицрософт Сторе-у садржи занимљиве ситнице. Под називом „Услуга за игре“, апликација инсталира два драјвера – КСВД Диск Дривер (Мицрософт Гаминг Филесистем Дривер) и Гаминг Филтер (Мицрософт Гаминг Инсталл Филтер Дривер) на рачунару.

Ово се односи на играчке ствари које су тестиране у недавним инсајдерским верзијама, а могу се односити и на ГамеЦоре ствари, које можда доносе Ксбок игре на ПЦ, напоменуо је Валкинг Цат на Твитеру. Или можда то значи да студији могу објавити један бинарни пакет и истовремено циљати Ксбок + ПЦ, додао је Валкинг Цат.

Валкинг Цат је такође приметио да би ово могло бити повезано са ГамеЦоре-ом јер су се такве референце такође појавиле у апликацији.

Према Бреду Самсу, Мицрософт покушава да попуни јаз између Ксбок платформе и ПЦ-а. У блиској будућности, програмери ће моћи да циљају игре Мицрософт Сторе и за ПЦ и за Ксбок у исто време.

Вреди напоменути да би ГамеЦоре такође требало да приближи Ксбок и Мицрософт Сторе искуство. Постојеће одељење за игре на Виндовс Сторе-у за ПЦ биће поново изграђено на новој инфраструктури игара коју користи Ксбок.

Иако би будуће Ксбок игре требало да могу да се покрећу на рачунару и конзоли, није познато да ли ће постојеће игре бити пренете на рачунар или не. Мораћемо да сачекамо неко време да знамо када ће се ово остварити.

Популар Постс