Гласине о Мицрософт догађајима: Виндовс Цоре ОС, Сурфаце Центаурус

 Виндовс Цоре ОС

Мицрософт ће представити нову генерацију Сурфаце Про и Сурфаце Лаптоп у среду као део свог хардверског догађаја. Поред Сурфаце Про 7, Сурфаце Про са АРМ процесором и Сурфаце Лаптоп 3, за фирму из Редмонда се каже да ради на Сурфаце Центаурус-у са Виндовс Цоре ОС-ом.

Очекује се да ће Мицрософт испоручити „још једну ствар“ на Сурфаце догађају и вероватно ће то бити тизер или мали увод у нова искуства са два екрана. Мицрософт ће нам такође дати увид у будућност рачунарства са Виндовс-ом.

Виндовс Цоре ОС би могла да буде нова верзија Мицрософт-овог оперативног система заснованог на Виндовс-у 10. За разлику од Виндовс-а 10, Виндовс Цоре ОС ће се фокусирати на модуларност, прилагодљивост, једноставност и ефикасност.Према гласинама, Сурфаце уређај са два екрана кодног имена Центаурус ће бити представљен или представљен у среду и радиће на Виндовс Цоре ОС.

Такође се каже да Виндовс Цоре ОС (ВЦОС) има модуларне компоненте (ЦСхелл) које недостају у Виндовсу 10. У теорији, модуларност или прилагодљивост указује на то да се ОС користи у свим Мицрософт и ОЕМ хардверима, укључујући уређаје са два екрана, ХолоЛенс, Сурфаце Хуб, уређаји виртуелне реалности, па чак и Ксбок.

Иако је ово компликовано и захтева од Мицрософта да дизајнира више љуски за сваки фактор форме, то компанији даје модуларну платформу способну да подржи више фактора облика.

За Виндовс Лите се такође каже да је повезан са Виндовс Цоре ОС-ом, али ће се више фокусирати на перформансе да би преузео Цхромебоок који је хваљен због своје једноставности и ефикасности.

 ВЦОС концепт

Независни дизајнер Ниел'с луте је такође креирао концепт Виндовс Цоре ОС-а заснован на цурењима и гласинама.

Виндовс Цоре ОС би могао да буде следећа велика ствар за Мицрософт након Виндовс 10, али ће бити понуђен на одабраним уређајима само 2020. године и неће заменити постојећа искуства.

Сурфаце Центаурус

Тим који стоји иза Мицрософт Сурфаце линије такође ради на хардверу са два екрана и кодног назива „Центаурус“. Мистериозни уређај са двоструким екраном је наводно био у развоју око две године и требало би да буде представљен у среду.

Центаурус ће бити сличан Цоуриер лаптопу у облику брошуре и неће бити џепни.

Није јасно да ли ће Центаурус радити на Виндовс Лите или Виндовс Цоре ОС. У сваком случају, оба ОС би требало да нуде модуларно и јединствено искуство.

Популар Постс