Генерални директор Мицрософт-а наговештава обновљени фокус и иновације у Виндовс-у

 Виндовс 10 иновације

Виндовс као услуга не ради како треба и многи корисници не виде тренутни приступ Мицрософта као плус.

У последње време, Виндовс 10 је фокусиран на предузећа и технолошки гигант није у могућности да врати развој, поузданост и основе Виндовс 10 на прави пут.

Након што је Сатиа Надела преузео место извршног директора од Стива Балмера, Мицрософт је направио много промена у свом пословном моделу и компанија је постала много пријатељскија према другим платформама, укључујући Андроид, иОС, па чак и Линук отвореног кода.Мицрософт такође ради са Гоогле-ом на Сурфаце телефону са два екрана који покреће Андроид уместо Виндовс 10 или Виндовс 10Кс. Прошле године, Надела је појаснио да оперативни систем није најважнији слој и да Мицрософт сада више брине о моделу апликације и искуству.

 Виндовс трака задатака

Садашње руководство Мицрософта верује да су апликације и укупно корисничко искуство, а не само оперативни системи, будућност рачунарства.

Међутим, након што је свет почео да ради од куће и више корисника се ослања на Виндовс 10 за свој лични и канцеларијски рад, званичници Мицрософта користе речи попут удвостручавања и поновног улагања када говоре о будућности Виндовс 10.

Током последњег позива о заради ове недеље, извршни директор Сатиа Надела потврдио је да Мицрософт остаје посвећен Виндовс-у и да ОС остаје важан део дугорочне стратегије компаније.

Удвостручујемо то, рекао је Надела када је говорио о Виндовс-у и рачунарима. Надела је такође приметио да су иновације у Виндовс-у најбољи начин да се испоруче решења за продуктивност и сарадњу.

Чини се да Мицрософт и даље води идеју о продуктивности, а Виндовс већ долази са разним функцијама за побољшање продуктивности корисника. На пример, Виндовс сада укључује Линук кернел за програмере, а ово је део идеје да се посао и забава носи на једном уређају.

Врло је вероватно да ћемо почети да видимо значајна побољшања у Виндовс 10 и екосистему у наредним месецима.

 Виндовс 10 дизајн тизер

Будући тизер за Виндовс 10

Такође се спекулише да Мицрософт одлаже издавање следећег великог ажурирања функција Виндовс 10 због одлуке да сачека почетак 2021. талас нових јефтиних уређаја са оперативним системом Виндовс 10Кс .

Следеће године, Мицрософт доноси Виндовс 10Кс функције у Виндовс 10 и могли бисмо да видимо комплетан ремонт дизајна у другој половини 2021.

Вреди напоменути да Мицрософт ове године не најављује ништа и да нема планова за истицање предстојећих функција.

Популар Постс