ГеФорце 461.09 за Виндовс 10 изазива кварове и проблеме са перформансама

 ГеФорце 461.09 за Виндовс

Раније овог месеца, Нвидиа је почела да уводи ГеФорце 461.09 за Виндовс 10 са безбедносним и општим исправкама грешака. Ажурирање ГеФорце 461.09 не долази са било каквом оптимизацијом или функцијама специфичном за игру – али неки играчи су искусили велике проблеме након примене закрпе.

Према бројним извештајима на онлајн форумима, ГеФорце 461.09 изазива пад ФПС-а, муцање, проблеме са перформансама и рушење апликација. Такође је нејасно да ли су неки од ових проблема повезани Кумулативно ажурирање за Виндовс 10 јануара 2021 , који је такође недавно објављен.

Постоји неколико корисника који су објавили о овим проблемима на Нвидији форум , а други су се жалили на пад брзине кадрова на Реддиту.Проблеми са ГеФорце 461.09

 1. Муцање и пад брзине кадрова.
 2. Руши Адобе Премиере Про.
 3. Константно треперење екрана.

Имао сам проблема са треперењем у Цхроме-у и другим апликацијама на најновијим драјверима, корисник је истакао проблем на Нвидиа форуму.

Неки корисници не примећују пад у ФПС-у или укупним перформансама, већ се неке озбиљне апликације ломе ту и тамо.

Постоје случајеви пада Адобе Премиере Про након што су корисници применили ажурирање ГеФорце 461.09, а Нвидиа такође истражује извештаје, према изјава објављено на форуму.

ГеФорце драјвери се објављују отприлике једном месечно, а верзија 461.09 је ажурирање дизајнирано да реши основне проблеме. Ако немате проблема са тренутним Нвидиа ГПУ драјвером, можете прескочити ажурирање и применити следеће, које се очекује да стигне у фебруару са оптимизацијама специфичним за игру.

Нажалост, не постоји очигледно решење за оне који имају проблеме, али увек можете да се вратите на старију верзију драјвера.

Како вратити Нвидиа ГеФорце 461.09

Виндовс 10 долази са функцијом која се зове Ролл Бацк Дривер за враћање ажурирања и поновну инсталацију претходне верзије драјвера. Ако је Виндовс 10 задржао датотеке драјвера за претходну верзију, требало би да будете у могућности да се вратите пратећи ове кораке:

 1. Отворите Управљач уређајима.
 2. Проширите Адаптери екрана.
 3. Двапут кликните на ваш Нвидиа ГеФорце адаптер за екран.
 4. Отворите картицу „Управљачки програм“.
 5. Кликните на опцију „Врати управљачки програм“.
 6. Ако се од вас затражи, изаберите разлог зашто се враћате.
 7. Поново покрените рачунар.

Када завршите ове кораке, Управљач уређајима ће вратити претходни управљачки програм.

Ако је управљачки програм за враћање у претходно стање засивљен, ваш рачунар нема датотеке из претходног управљачког програма. У овом случају, мораћете да деинсталирате драјвер користећи Девице Манагер или Цонтрол Панел, поново покренете рачунар и ручно поново инсталирате старију верзију ГеФорце-а са Нвидиа веб локације за подршку.

Да бисте ручно деинсталирали управљачки програм, следите ове кораке:

 1. Отворите Цонтрол Панел > Програмс анд Феатурес.
 2. Кликните десним тастером миша на Нвидиа графички драјвер.
 3. Изаберите Деинсталирај / Промени.
 4. Поново покрените рачунар.

Или такође можете отворити Управљач уређајима и деинсталирати управљачки програм.

Популар Постс