Функција статуса присуства на мрежи Мицрософт Теамс постаје све боља

Као и Зоом и Гоогле Меет, Мицрософт Теамс такође долази са функцијом присуства на мрежи, што је важно када други желе да провере ваше присуство на састанку. Мицрософт Теамс нуди индикаторе на вебу, Андроиду, иОС-у и Виндовс 10 како би упозорили учеснике или организаторе о вашем присуству на мрежи.

Мицрософт Теамс долази са различитим индикаторима присуства на мрежи и статус можете проверити кликом на икону профила. Зелена је за Доступан, црвени кругови су за Заузет или Не ометај, а постоји жути индикатор који указује да сте далеко од својих тимова.

Статус присуства на мрежи аутоматски постављају Мицрософт тимови на основу ваше активности. На пример, ако прегледате друге апликације, тимови ће приказати статус „одсутан“ и статус ће се поново променити када корисник дође на мрежу.Касније ове године, функција статуса на мрежи Мицрософт Теамс постаје мало паметнија. Мицрософт је потврдио да раде на две нове опције за функцију присутности у тимовима.

Мицрософт уводи нову опцију под називом Трајање статуса присутности која ће вам омогућити да изаберете одређени временски период.

На пример, можете да подесите свој статус на „Заузето“ на 30 минута, један сат, два сата или цео дан. У ствари, такође можете поставити свој статус за целу недељу.

 Присуство тимова на мрежи

Постоји још једна опција која се зове Прилагођено и која вам омогућава да поставите сопствено време за сваки статус у тимовима.

Касније ове године, корисници такође могу да подесе своје присуство на Оффлине, што ће обавестити ваше колеге и учеснике да нисте доступни за комуникацију.

Током периода ван мреже, и даље можете да користите Мицрософт Теамс и читате разговоре, а да вас други корисници не примете.

Нова побољшања функција присутности ће почети да се уводе у Мицрософт тимове у децембру 2020.

Поред тога, Мицрософт такође покреће и побољшан систем похађања и нови распоред мреже 7в7 то ће вам омогућити да комуницирате са 49 учесника у исто време.

Популар Постс