Функција пресликавања екрана у оперативном систему Виндовс 10 је сада опционална

 Апликација Виндовс 10 Цоннецт

Виндовс 10 је увек нудио могућност пресликавања екрана вашег рачунара на било који уређај (мобилни уређај, кутију за пару, кључ или ТВ) компатибилан са популарним Мирацаст стандардом. Ово се може урадити безбедно и без интернет везе, а Виндовс 10 долази са уграђеном функцијом која олакшава услугу.

У оперативном систему Виндовс 10, функција пресликавања екрана налази се у брзим подешавањима Акционог центра и можете јој приступити и из Старт менија. У старијим верзијама оперативног система Виндовс 10, Мицрософт је дозволио корисницима да кликну на дугме „Повежи“ при дну екрана Акционог центра како би приступили екрану за упаривање.

Након што кликнете на дугме „Повежи“, видећете листу доступних Мирацаст уређаја за приказ у оквиру овог менија и можете кликнути на подржани уређај да бисте започели процес Мирацаст повезивања. Пројектовање на овај рачунар

Ова функција се такође налази у оквиру Подешавања > Систем > Пројектовање на овај рачунар, али након инсталирања Виндовс 10 верзије 2004 (мај 2020.), приметићете да више не можете да приступите ничему на екрану Пројектовање на овај рачунар.

Ажурирање из маја 2020. је ажурирало овај екран напоменом која гласи: Додајте опциону функцију бежичног екрана за пројектовање на овом рачунару.

Функција бежичног екрана оперативног система Виндовс 10 није у потпуности уклоњена са вашег уређаја и наставиће да користи простор на чврстом диску, али сада можете да је омогућите или онемогућите по потреби.

Подразумевано, Мирацаст је онемогућен на Виндовс-у.

Док сте на страници Опционалне функције у апликацији Подешавања, видећете дугачку листу са свим опционалним функцијама којима можете да управљате.

 Бежични дисплеј

Можете потражити „Бежични екран“ и кликнути на поље за потврду. Када изаберете функцију, приметићете дугме за инсталирање, које ће вас преусмерити на екран за инсталацију и откључати страницу за пројекцију у подешавањима.

У ослонцу документ , Мицрософт је такође потврдио да је уграђена функција пресликавања екрана сада опциона у Виндовс 10 верзији 2004 или новијој.

Популар Постс