Фирефок би ускоро могао да одбаци неискоришћене картице да би ослободио ресурсе на Виндовс-у

 Фирефок Нигхтли

Мозилин Фирефок постаје све бољи са сваким новим издањем. Најновије ажурирање је значајно побољшало претраживач и чини се да се још једна важна промена тестира у Фирефок Нигхтли грани.

Очекује се да ће Фирефок 67 доћи са могућношћу аутоматског уклањања/одбацивања некоришћених картица на Виндовс-у. Очекује се да ће ова функција смањити употребу меморије што би требало значајно побољшати перформансе на уређајима ниже класе.

Ову функцију Мозилла већ тестира у Нигхтли верзији Фирефок-а и ускоро би требало да буде доступна свим корисницима.Ова функција ће аутоматски уклонити картице које нису у употреби и садржај отворених картица је већ учитан у позадини. Када неискоришћене картице раде, он једе много меморије и Мозилла-ино ново решење смањује потрошњу меморије аутоматским одбацивањем некоришћених картица.

У идеалном случају бих рекао да, јер би ово требало значајно смањити шансе да се Фирефок сруши због ООМ стања. Међутим, требаће нам најмање неколико недеља података о пингу о паду да потврдимо моју хипотезу. Такође, ово је банкомат само за Виндовс јер је то једина платформа на којој можемо да откријемо стање мале меморије, објашњава Габријеле Свелто, задужена за објављивање грешака.

Можете тестирати одбацивање некоришћених картица у Фирефок Нигхтли тако што ћете омогућити подешавање „бровсер.табс.унлоадОнЛовМемори“.

Очекује се да ће Мозилла објавити ову функцију за све подржане десктоп платформе, али тренутно се може тестирати само на верзијама Виндовс-а.

Према а буг пост , Мозилла би могла објавити Фирефок 67 са горе поменутом променом у мају 2019.

Фирефок 65.0.2

Пре неколико недеља, Мозилла је објавила ново ажурирање за све подржане десктоп платформе које је унапредило претраживач на верзију 65.0.2.

Ово ажурирање је решило проблем са геолокацијом у оперативном систему Виндовс. Компанија је само побољшала искуство и поправила грешке испод хаубе.

Мозилла такође ради на ажурирању за Фирефок 66 које ће изаћи 16. марта са побољшањима и исправкама. Према најновијим налазима, ова исправка би могла да уведе подршку за Мицрософтов Виндовс Хелло систем аутентификације.

Имплементација Виндовс Хелло система за аутентификацију у Фирефок-у ће вам омогућити да се пријавите на своје омиљене веб локације скенирањем вашег лица. Непотребно је рећи да ће ова функција радити само ако хардвер долази са подршком за Виндовс Хелло.

Популар Постс