Филе Екплорер са картицама Виндовс 11 нестаје из верзија - али ће се ускоро вратити

 Картице Виндовс 11 Екплорер

Картице у веб прегледачима чине искуство прегледања фантастичним и омогућавају вам да са лакоћом управљате вишеструким веб сесијама. Виндовс 11 апликације као што је Екплорер званично не подржавају картице, али то ће се променити будућим ажурирањем.

Дакле, како би ово изгледало у пракси? Рецимо да имате отворен директоријум у прозору Филе Екплорер-а и желите да лако копирате датотеку из другог директоријума или фасцикле. Све што треба да урадите је да отворите другу фасциклу на другој картици и лако преместите ставке између директоријума или упоредите информације.

Као што можете видети на снимцима екрана испод, можете једноставно да кликнете на ново дугме са иконом плус да бисте отворили картице у Филе Екплорер-у, баш као што бисте отворили нову картицу у Мицрософт Едге-у или Гоогле Цхроме-у. Затим можете покренути још више прозора Екплорер-а као картицу унутар примарног прозора.1 од 2  УИ картице Филе Екплорер-а

Рана верзија Филе Екплорер-а са картицама први пут се појавила у Буилд 22572, која је програмска верзија Виндовс 11 верзија 22Х2 , али је уклоњен са новијим Буилд 22579 . Затим се поново појавио у мањем ажурирању (Буилд 22579.100) за Виндовс 11, али сада је ова функција уклоњена из најновијег ажурирања ове недеље ( Буилд 22581 ).

Верзија 22581 је доступна за кориснике бета канала и све функције укључене у ову верзију су у ствари везане за Сун Валлеи 2. За разлику од Дев Цханнел-а који ће ускоро укључивати верзије из верзије 23Х2, Бета канал ће имати верзије из НИ (Ницкел) грана развоја, која је грана за развој Сун Валлеи 2, или 22Х2.

Као што је поменуто, Сун Валлеи 2 Буилд 22581 уклања картице Филе Екплорер које су додате у ранијим верзијама за програмере. Ово је навело многе људе да верују да ова функција неће бити званично укључена у следеће велико ажурирање за Виндовс 11 и да се уопште неће испоручити 2022.

Међутим, постоји шанса да ће се картице Филе Екплорер и даље појавити у продукцијским или стабилним верзијама ове године, вероватно са самим ажурирањем Сун Валлеи 2 или путем кумулативног ажурирања за Сун Валлеи 2.

То је зато што различите гране Виндовс 11 користе различите конфигурације функција (ИД-ове брзине за укључивање експерименталних функција). Буилд 22579 или Буилд 22581 из ни_релеасе не укључује картице, док новија кумулативна ажурирања или ажурирања цевовода услуга (22579.100, 22581.100 итд.) из ни_релеасе_свц омогућавају картице.

На основу досадашњих извештаја и референци, још увек није јасно да ли ће ова функција бити укључена у Виндовс 11 22Х2 РТМ верзију.

Популар Постс