Филе Екплорер и Паинт да бисте добили подршку за АВИФ слике у оперативном систему Виндовс 10

 Лагани изглед Виндовс 10 Ацтион Центер

Мицрософт је ради на великим новим функцијама за Виндовс 10 али компанија не занемарује ни мање ствари. Виндовс 10 изворно не подржава АВИФ формат слике, али изгледа да софтверски гигант истражује нове опције како би ову функционалност увео у основне апликације као што су Филе Екплорер и Паинт.

АВИФ је нови формат сликовне датотеке који се заснива на новијем видео формату под називом АВ1 од стране Алијансе за отворене медије и Виндовс 10 ће га коначно подржати изворно.

У оперативном систему Виндовс 10 Оцтобер 2018 Упдате или старијим, Филе Екплорер и МС Паинт не приказују АВ1 формат датотеке слике (АВИФ). Као што можете видети на слици испод, Филе Екплорер не може да генерише сличицу за АВИФ формат слике. Филе Екплорер у 19Х1

Слично томе, Мицрософт Паинт приказује грешку која каже да је АВИФ неважећи формат датотеке и да апликација не може да прочита датотеку.

 МС Паинт

Према а објавите на АОМедиаЦодец-овом Гитхубу , и Филе Екплорер и МС Паинт су ажурирани подршком за АВИФ слике у верзијама за преглед Виндовс 10 19Х1.

Виндовс Филе Екплорер може приказати АВИФ сличице, приказати Екиф метаподатке и прегледати АВИФ слике, навели су програмери у документу о имплементацији. МСПаинт.еке. Апликација Паинт у оперативном систему Виндовс 10 може да приказује АВИФ слике, даље се објашњава у документу.

Подршка за АВИФ формат слике је доступна у оперативном систему Виндовс 10 19Х1, али корисници ће можда морати да инсталирају АВ1 Видео Ектенсион из Мицрософт продавнице да би покренули АВ1 видео записе на свом Виндовс 10 уређају

Захтева верзију 18305 за преглед Виндовс 10 19х1″ или новију, која се може набавити из програма Виндовс Инсидер и АВ1 Видео Ектенсион, објашњава се у документу.

Такође је вредно напоменути да је била и ноћна израда ВЛЦ Медиа Плаиер-а недавно ажуриран уз подршку за нови формат датотеке. Ту је и а објава је на Мозилиној Бугзили праћење статуса имплементације АВИФ-а у претраживачу Фирефок.

Популар Постс