Фид траке задатака за вести и интересовања оперативног система Виндовс 10 добија нове функције

 Побољшања траке задатака у оперативном систему Виндовс 10

Са најновијом серијом кумулативних ажурирања за преглед, Мицрософт ажурира Виндовс 10 функцију Вести и интересовања са више опција за прилагођавање укупног искуства.

Након најновијег кумулативног ажурирања за преглед за Виндовс 10 верзију 21Х1, верзију 20Х2 и 2004, Мицрософт је омогућио фид Вести и интересовања на траци задатака за све. Ако је локација на траци задатака постављена на дно и користите Буилд 1904к.1023 или новијег, можете видети персонализованији садржај, укључујући релевантне вести и интересовања.

Ово ново ажурирање омогућава свима икона времена на траци задатака у доњем десном углу траке задатака. У зависности од вашег региона, виџет времена ће приказати тренутну временску прогнозу (сунчано, облачно, кишно, итд.) са температуром у Фаренхајту или Целзијусу. Када кликнете десним тастером миша на икону, видећете нову опцију Вести и интересовања.Раније је корисницима било дозвољено да сакрију или омогуће фид само из менија траке задатака. У новом ажурирању, сада је могуће омогућити или онемогућити функцију Отвори при лебдењу, која у основи покреће фид када пређете мишем преко иконе помоћу курсора.

У нашим тестовима приметили смо да је функција лебдења подразумевано омогућена. Ако желите да га онемогућите, кликните десним тастером миша било где на траци задатака и отворите мени Вести и интересовања и изаберите онемогућено под Отвори при преласку миша.

Ова мала промена може да спречи случајна отварања и побољша целокупно искуство са Вестима и Интересовањима. Такође се чини да је Мицрософт побољшао квалитет фида како би побољшао његове анимације, посебно када пређете мишем преко иконе времена.

Остала побољшања планирана за Вести и Интересовања

У верзијама за преглед Виндовс 10 верзије 21Х2, Мицрософт такође тестира друга побољшања за феед вести и интересовања.

 Редизајн фида траке задатака

Дизајн фееда за предстојеће вести и интересовања

На пример, у једној од верзија, Мицрософт је омогућио нови шарени дизајн за фид траке задатака како би скенирање и интеракцију са насловима био још пријатнији.

Чланци унутар фида ће користити живописан и живописан дизајн.

Популар Постс