Ево зашто бесплатна надоградња за Виндовс 7 и даље функционише

 Виндовс радна површина

Дана 14. јануара 2020. Мицрософт је прекинуо живот Виндовс 7 , један од његових највећих оперативних система икада. И даље можете да покрећете свој рачунар, али он неће примати месечне збирне пакете, безбедносна ажурирања или хитне закрпе. То значи да све критичне грешке пронађене у оперативном систему Виндовс 7 неће бити поправљене осим ако нисте предузеће које је спремно да плати.

Сећате ли се Мајкрософтове понуде бесплатне надоградње на Виндовс 10 која је у великој мери рекламирана, а која је окончана пре много година? Тај трик за надоградњу и даље функционише од 15. јануара 2020.

Ако користите оригиналну и активирану верзију оперативног система Виндовс 7 Про, Хоме или Ултимате, можете бесплатно да добијете надоградњу на Виндовс 10. Бивши запосленик Мицрософта тврди да је понуда бесплатне надоградње била маркетиншка „пуха“ и да Мицрософт можда неће ускоро затворити рупу.То значи да можете добити Виндовс 10 без плаћања 120 УСД за надоградњу, али би требало да користите важећи, лиценцирани Виндовс 7.

Мицрософт очигледно зна за рупу, али компанија је можда неће затворити јер је понуда бесплатне надоградње била маркетиншка грешка, самопроглашени Мицрософт инжењер рекао на Реддиту.

Корисник, који тврди да је запослени у Мицрософту, потврдио је да постоје начини за бесплатно надоградњу на Виндовс 10.

Запослени је додао да је извршном потпредседнику Мајкрософта и шефу групе за Виндовс и уређаје у то време више стало до „статистике надоградње него до прихода од лиценци“.

Према запосленику, требало би да извршите бесплатну надоградњу на Виндовс 10 са означеном опцијом „Задржи своје датотеке“ у алатки за креирање медија. Ако извршите нову инсталацију пре миграције на Виндовс 10, можете изгубити бесплатну надоградњу.

Мицрософт никада није објавио ову рупу и лако могу да зауставе бесплатне надоградње, а да то не признају, али је то мало вероватно у овом тренутку.

Ако користите Виндовс 7 и желите да надоградите на Виндовс 10, ево шта треба да урадите.

Надоградите са Виндовс 7 на Виндовс 10 бесплатно

  1. Преузимање Алат за креирање медија на Виндовс 7 и покрените га.
  2. Прихватите услове лиценцирања Мицрософт-а.
  3. Изаберите „Надогради овај рачунар одмах“. Немојте вршити нову инсталацију.
  4. Кликните на Инсталирај и сачекајте да алатка обради ваш избор.
  5. Након неколико поновних покретања, бићете у оперативном систему Виндовс 10 и можете да проверите статус активације из Подешавања > Ажурирање и безбедност > Активација оперативног система Виндовс.

Ако не желите да користите небезбедни оперативни систем без закрпа, требало би да размислите о надоградњи на Виндовс 10 или да купите нови рачунар са Виндовс 10.

Популар Постс