Ево шта долази у будућим верзијама оперативног система Виндовс 10

Ажурирање оперативног система Виндовс 10 за мај 2020. је недавно објављено за потрошаче, али за разлику од неких претходних ажурирања функција, верзија 2004 не уводи гомилу главних функција.

Ажурирање функција укључује неколико корисних подешавања оперативног система, као што је опција за померање прозора Цортана, ресетовање радне површине помоћу Цлоуд Ресет и побољшани интерфејс за 2-у-1 рачунаре.

Следеће Мицрософтово ажурирање функције Виндовс 10, кодног назива 21Х1, могло би бити велико издање, за разлику од ажурирања из маја 2020. Не знамо тачно шта ће укључивати и како ће му бити званично име, али се каже да ће бити лансиран негде у пролеће 2021.У овом чланку смо истакли сваку функцију коју Мицрософт тренутно тестира за Виндовс 10.

Препоруке за складиштење

Виндовс 10 долази са страницом за подешавања складиштења која вам омогућава да скенирате локалне дискове да бисте ослободили привремене датотеке, апликације и друге податке који заузимају простор.

Почевши од следећег ажурирања функција оперативног система Виндовс 10, подешавања складишта ће пружати препоруке за чишћење које ће вам помоћи да ослободите простор и уклоните некоришћене апликације или датотеке које вам вероватно нису потребне.

  Препоруке за складиштење

Алат за чишћење наводи све препоруке на једној страници, што олакшава корисницима да ослободе простор.

Као што можете видети на горњој слици екрана, препоруке за чишћење ће бити груписане у неколико категорија, укључујући некоришћене апликације/датотеке и велике датотеке.

Апликације и функције

Мицрософт ради на побољшаној страници за апликације и функције, према апликацији АппМанагер коју је Мицрософт наводно објавио у продавници апликација.

  Апликације и функције

Чини се да је ово надоградња постојеће странице са апликацијама и функцијама у апликацији Подешавања. Изгледа да ће страница са апликацијама и функцијама оперативног система Виндовс 10 коначно омогућити корисницима да виде процесе који се покрећу у позадини, а моћи ћете и да деинсталирате апликације.

Старт Мену

Виндовс 10 такође добија а нови дизајн Старт менија следеће године. Мицрософт је недавно објавио нову верзију за преглед која приказује Старт мени са плочицама са темама.

Иако се у почетку чини да редизајнирани Старт мени није велика промена, у плану је још посла јер Мицрософт жели да оперативни систем изгледа чистије и уједначеније.

  Виндовс 10 Флуент мени Старт

Плочице уживо су ажуриране како би постале свесне теме и сада ће имати позадину исте боје за уједначен изглед. Као резултат тога, боја ваших живих плочица закачених на Старт мени одговара да ли користите светлу или тамну тему.

Још увек можете да примените акцентну боју ако желите.

Алт+Таб

Ажурирање прегледа за Виндовс 10 такође мења начин на који Алт-Таб функционише омогућавајући корисницима да брзо прелазе између прозора и картица Мицрософт Едге које имате отворене.

Свака картица Мицрософт Едге-а биће приказана засебно на екрану за пребацивање апликација Алт-Таб. Ако имате неколико отворених картица, моћи ћете да прелазите између картица и апликација помоћу пречице на тастатури Алт+Таб.

  Виндовс 10 Алт Таб прекидач

Мицрософт каже да је укључио опцију да се онемогући ново искуство Алт-Таб за оне који имају много отворених картица.

Остала подешавања

Мицрософт планира да приближи подешавања и контролну таблу. Као део свог новог плана, технолошки гигант ажурира апликацију Подешавања како би укључила опције са контролне табле и класичне падајуће меније.

Мицрософт такође ажурира Подешавања > Систем > Звук > Управљај звучним уређајима да би вас обавестио који је уређај подразумевани. Можете да кликнете на звучни уређај да бисте га поставили као подразумевани.

  Волуме микер

Класични миксер јачине звука је ажуриран тако да укључује везу до модерних аудио поставки, које можете користити за конфигурисање аудио искуства.

Постоје планови да се поједностави искуство подешавања широм оперативног система пре уклањања било које странице контролне табле.

Карактеристике о којима се причало

Ево листе непотврђених и гласина о карактеристикама:

Модеран прелазак јачине звука

Ревидирани преласком за јачину звука недавно је поново примећен у најновијој верзији за преглед Виндовс 10. Верује се да Мицрософт ради на новим контролама за репродукцију медија за преласком који се појављује на траци задатака сваки пут када кликнете на икону звука.

  Модерна контрола јачине звука

Горњи снимак екрана приказује ажурирани прелазак и више не изгледа застарело. Такође се много боље уклапа у Флуент изглед оперативног система Виндовс 10, захваљујући прозирном ефекту око шкољке.

Може да обезбеди контроле за прескакање нумера, репродукцију или паузирање нумере, а такође можете да видите информације о албуму када су доступне.

Нови преклоп је такође интегрисан са Спотифи-ом, Нетфлик-ом, Гроове Мусиц-ом и ИоуТубе-ом у Едге-у или Цхроме-у.

Управљање диска

Чини се да Мицрософт такође ради на модерном алату за управљање дисковима или партицијама за Виндовс 10.

Референце на Модерн_Диск_Манагемент_Линк су и даље присутне у најновијој верзији за преглед Виндовс 10, што сугерише да технолошки гигант интерно ради на модерном алату за управљање партицијама.

Бржа ажурирања оперативног система Виндовс 10Кс

Према извештајима, каже се да Мицрософт ради на Виндовс 10Кс искуству Виндовс Упдате за Виндовс 10 где ће се ажурирања одвијати у позадини и функционисати мало другачије од традиционалног. Као резултат тога, ажурирања за Виндовс ће се инсталирати брже и захтевати мање поновних покретања.

Популар Постс