Ево како ће Виндовс 10 покретати Андроид апликације без Гоогле Плаи продавнице

 Подршка за Виндовс 10 Андроид

Мицрософтов пројекат Андроид апликација за Виндовс 10 наводно носи кодни назив Латте и користиће Виндовс подсистем за Линук као слој компатибилности. Поврх Виндовс подсистема за Линук, Мицрософт планира да користи Андроид подсистем да омогући изворну подршку за Андроид апликације.

Виндовс подсистем за Линук је неопходан за покретање Линук бинарних извршних датотека изворно на Виндовс 10. Мицрософт је такође омогућио подршку за прави Линук кернел у оперативном систему Виндовс 10 да би олакшао напредно искуство Линука, а сада и Андроид.

Подршка за Андроид апликације за Виндовс 10 ће вероватно стићи у другој половини 2021. као део главне Надоградња на Виндовс 10 21Х2 .Пројецт Латте ће омогућити програмерима да конвертују своје Андроид апликације у МСИКС формат, који је формат пакета само за Виндовс који пружа модерно искуство паковања.

Као што можда већ знате, свако може узети Андроид Опен Соурце Пројецт (АОСП) код и направити сопствену верзију Андроид-а или га може користити као основу за своје услуге или платформе.

 Пројецт Асториа

Пројецт Асториа за Виндовс 10 Мобиле

У овом случају, Мицрософт планира да преузме Андроид подсистем и Андроид Рунтиме да преведе бајт код апликације у изворне апликације за Виндовс 10.

Програмери ће моћи да пошаљу свој конвертовани МСИКС пакет у Мицрософт Сторе, али постоји квака – конвертованим апликацијама неће недостајати подршка за Гоогле услуге.

Гоогле услуге су веома згодне, али већина апликација не мора да их користи. Андроид подсистем је довољан за покретање свих мобилних апликација независних од Гоогле АПИ-ја и Мицрософт би могао дозволити програмерима да замене интеграцију Гоогле мапа, Гмаил-а, Календара и других услуга сопственим производима, као што су Виндовс Мапс и Оутлоок.

Ако највише Мицрософтово руководство одобри пројекат и испуни интерна очекивања компаније, Виндовс Сторе ће ускоро видети Андроид апликације доступне за покретање, поред УВП, ПВА и конвертованих десктоп апликација.

Међутим, апликације које су корисници ручно учитали можда неће исправно радити. То је зато што Мицрософт користи неку врсту слоја компатибилности и од програмера ће се тражити да поново компајлирају своје апликације користећи „софтверско решење“ које нуди технолошки гигант.

Популар Постс