Енпасс завршава развој своје УВП апликације за Виндовс телефоне

 Енпасс УВП

Енпасс је недавно потврдио да је одустао од развоја своје УВП апликације за Виндовс 10 Мобиле телефоне. Ова промена не утиче на кориснике рачунара као Енпасс има пуноправну десктоп апликацију за Виндовс 10 рачунаре и проширење за Мицрософт Едге.

Иако је ово тужна вест за кориснике Виндовс Пхоне-а, то уопште није изненађујуће јер је софтверски гигант укинуо своју линију паметних телефона и прошло је доста времена откако је Мицрософт лансирао било који Виндовс Пхоне на тржишту.

Како се Мицрософт мало по мало удаљавао од Виндовс 10 Мобиле, Енпасс је повукао своју апликацију за Мицрософтову мобилну платформу. У низу твитова, Енпасс је објаснио да његова Виндовс Пхоне апликација више није подржана јер Мицрософт више не ажурира платформу.Енпасс каже да неће издати Енпасс 6 за Виндовс Пхоне јер је Мицрософт укинуо платформу.

Преписали смо Енпасс 6 на свим платформама које се развијају од нуле и нисмо сматрали да је Виндовс Мобиле платформа довољно обећавајућа да размотримо где сам Мицрософт не објављује нове исправке, нема нових телефона, Енпасс објашњава . У другом твиту, Енпасс је приметио да је Виндовс Пхоне „мртав“ на тржишту паметних телефона и да више не може бити подржан.

Дефинитивно смо могли да обезбедимо ажурирање да је сам Мицрософт подржавао платформу. Тамо више не долазе уређаји и ажурирања, навела је компанија у другом твиту.

То не значи да ће апликација престати да ради на уређајима на којима је већ инсталирана. Према твитовима, апликација Енпасс за Виндовс 10 Мобиле неће примати никаква будућа ажурирања и више је неће подржавати компанија.

Тхе Листа у Мицрософт продавници апликације Енпасс УВП такође је потврдио да је апликација укинута и да више није подржана и да више неће примати никаква даља ажурирања. Такође је вредно напоменути да УВП апликација више не може да се преузме, али је доступна у Продавници само за постојеће кориснике који још увек користе Виндовс 10 Мобиле уређај.

Корисници Виндовс Пхоне-а су очигледно фрустрирани јер се апликација Енпасс за Виндовс 10 Мобиле више не синхронизује са другим платформама (десктоп, Андроид, иОС) на верзији 6.

Не само Енпасс, сам Мицрософт је прекинуо подршку за три своје апликације – Скипе фор Бусинесс, Мицрософт Теамс и Иаммер за Виндовс телефоне.

Хвала на савјету, Диви и БХ.

Популар Постс