Едге и Цхроме спремни да се изборе са преоптерећењем картица помоћу нове функције

 Гоогле Цхроме за Виндовс

Гоогле програмери раде на новој функцији за управљање картицама која ће користити свим претраживачима заснованим на Цхромиум-у, укључујући Мицрософт Едге и Цхроме.

Картице у веб прегледачима вам омогућавају да се лако крећете између више локација без потребе да отварате више инстанци претраживача. У исто време, концепт картица је отежавао кретање кроз њих када имате неколико десетина картица или више отворених, посебно на уређају ниске резолуције.

Лично, имам огроман број отворених картица док радим и то ме чини продуктивнијим, али је у исто време немогуће лоцирати одређени сајт у мору картица.Гоогле ради на новом решењу под називом Сцроллабле Таб Стрип које ће вам омогућити да се крећете кроз картице. Можете да користите точкић миша или опције траке за померање да бисте се кретали између сајтова.

 Цхроме трака са картицама која се може померати

Ова функција је прилично уредна и већ је можете испробати у Едге Цанари и Цхроме Цанари. Да бисте га омогућили у Едге Цанари-у, потребно је да следите ове кораке:

  1. Додајте пречицу Едге на радну површину и отворите Својства.
  2. Додајте следећу команду после мс едге.еке у циљно поље: -енабле-феатурес=СцроллаблеТабСтрип

Имајте на уму да морате оставити размак после „мс едге.еке“.

Можете да омогућите траке картица које се могу померати у Цхроме Цанари-у тако што ћете отићи на мени са заставицама.

Као што можете видети у горњој анимацији, траке картица које се могу померати би коначно могле да олакшају управљање прегледачем ако отворите много картица.

Вреди напоменути да ово није први пут да чујемо за траке картица које се могу померати у Цхромиум-у. Гоогле ради на овој функцији већ око годину дана, али изгледа да се компанија коначно спрема да је представи масама касније ове године.

Као и Гоогле, Мицрософт такође ради на томе побољшања везана за управљање картицама . На пример, компанија ради на а нова функција која ће вратити картице када случајно затворите претраживач.

Популар Постс