Едге и Цхроме грешка генерише насумичне датотеке за отклањање грешака које можете да игноришете

 Грешка у Цхромиум фајлу за отклањање грешака

Ако користите претраживаче засноване на Цхромиум-у (Цхроме, Едге, Браве, итд.) у оперативном систему Виндовс 10, требало би да припазите на мистериозну датотеку која се зове дебуг.лог.

Корисници су навелико извештавали да Виндовс 10 креира датотеку дебуг.лог на радној површини, али наше истраживање показује да ту датотеку креирају Цхромиум претраживачи и да то уопште није Мицрософтова грешка.

За контекст, Цхромиум је платформа отвореног кода и доминира уделом на светском тржишту претраживача покретањем ваших омиљених претраживача, као што су Гоогле Цхроме, Мицрософт Едге, Браве и Вивалди.Цхромиум пројекат отвореног кода генерише изворни код који користе ови прегледачи и грешка у Цхромиум-у утиче на све прегледаче који користе његов изворни код.

Шта је дебуг.лог датотека на радној површини?

Након недавног ажурирања Едге, Цхроме и других претраживача заснованих на Цхромиум-у, корисници су приметили да Виндовс креира дебуг.лог датотеку са грешком ФиндФирстФиле: Систем не може да пронађе наведену путању и датотека је закачена на радну површину.

Датотека се поново креира ако је ручно избришете са радне површине.

Постоји датотека под називом дебуг.лог која се креира у неким мојим фасциклама. Датотеке имају редове текста који указују на то да систем не може да пронађе наведену путању, приметио је један корисник у чворишту за повратне информације.

Многи корисници такође имају пријавио проблем на Мицрософт-у форум заједнице и Цхромиум грешка репозиторијум .

Могуће је да су Цхромиум програмери додали задатак који проверава да ли постоји проблем у прегледачу. У идеалном случају, ово би требало да функционише без креирања горе поменуте датотеке.

Цхроме или Едге не би требало да праве датотеку евиденције, или ако дође до квара услуге, требало би да евидентира више детаља о томе шта није у реду.

Овај проблем је први пут пријављен раније овог месеца, али видим да су други пријавили проблем врло недавно.

Проверио сам своје уређаје који користе различите верзије оперативног система Виндовс 10 са Едге и Цхроме-ом, али нисам могао да пронађем датотеку у фасцикли „Радна површина“, „Преузимања“ или „Документи“.

Како да поправите грешку дебуг.лог на Виндовс 10

Вреди напоменути да можете безбедно да игноришете датотеке за отклањање грешака јер су безопасне. Такође можете да спречите Цхромиум прегледаче да креирају датотеку дебуг.лог на радној површини тако што ћете избрисати садржај унутар директоријума који се зове Црасхпад.

Да бисте поправили грешку дебуг.лог, пратите ове кораке:

  • Отворите Виндовс Рун притиском на Вин+Р.
  • Ако користите Едге, унесите %лоцалаппдата%МицрософтЕдгеУсер ДатаЦрасхпад
  • Ако користите Цхроме, унесите %лоцалаппдата%ГооглеЦхромеУсер ДатаЦрасхпад
  • Избришите све датотеке и фасцикле унутар фасцикле ЦрасхПад.
  • Поново покрените Виндовс.

Ако су кораци исправно обављени, прегледачи више не би требало да креирају датотеку.

Популар Постс