Документ Мицрософт Ресеарцх приказује Виндовс Пхоне са поклопцем екрана е-инк

Документ који је објавио Мицрософт Ресеарцх тим показује да је компанија дизајнирала поклопац екрана са е-инк за паметне телефоне који би донео секундарни екран паметним телефонима. Такав поклопац би побољшао потенцијал уређаја.

Вероватно најзанимљивија и донекле изненађујућа карактеристика иновативног поклопца екрана за телефоне је подршка за е-инк. Поклопац екрана е-инк у питању је у потпуности интегрисан са паметним телефоном Лумиа 640 и дебљине је мање од 3 мм. Користи алкантару
тканина, тканина мекана на додир која се може видети у Мицрософтовој линији Сурфаце.

 Поклопац екрана за Виндовс ПхонеМодул дисплеја е-инк и дугмад на додир налазе се у штампарији за боље искуство.

 Поклопац за Виндовс Пхоне

Наш прототип користи већ постојећи флексибилни е-инк дисплеј модул. Ради експедитивности нисмо интегрисали додирни слој; уместо тога уградили смо пет „дугмади“ на додир на дну екрана. Тастери на додир и екран се повезују на кола интерфејса која су додата на задњој страни телефона – Лумиа 640 – преко равних савитљивих каблова који пролазе кроз „шарку“ поклопца заједно са сензором за савијање. Сам поклопац се састоји од оквира од мекане тканине која је топлотно везана за екран и задњу површину алкантаре помоћу прилагођених загрејаних алата, објашњава Мицрософт у свом истраживачки документ .

Ово је истраживање Мицрософт-а и компанија можда никада неће лансирати такав омот. Корица је решење за побољшање продуктивности и погодности и истраживање начина који корисницима омогућава да буду продуктивнији.

Популар Постс