Детаљнији поглед на ново искуство Алт+Таб оперативног система Виндовс 10

 Виндовс 10 Алт-Таб

Не знам за вас, али ја редовно користим подразумевани прекидач за Виндовс апликације, којем можете приступити притиском на Алт + Таб. У оперативном систему Виндовс 10, када притиснете пречицу на тастатури Алт + Таб, отворићете мењач апликација/задатака и можете се кретати кроз прозоре апликација помоћу тастера са стрелицама или миша.

Ако савладате пречицу Алт + Таб, можете лако да прелазите између две најновије апликације. На пример, можете да притиснете и држите тастер Схифт и користите тастер Таб за навигацију.

Тренутно, Алт + Таб не може вам помоћи да пронађете картице прегледача које сте отворили у једном од својих прозора, али према Мицрософт-у, ово ће се променити у следећој верзији оперативног система Виндовс 10.Мицрософт је потврдио да ће ускоро бити могуће пребацивање Алт-Таб између апликација и Мицрософт Едге картица. У Виндовс 10 Буилд 20161, Мицрософт је ажурирао подразумевано понашање Алт + Таб тако да укључује картице Мицрософт Едге (Цхромиум верзија).

 Алт картица са картицама претраживача

Интеграција Мицрософт Едге-а и Алт-Таб-а могла би да обезбеди природнији ток рада, али нови Алт-Таб прекидач ће бити мало пренатрпан када отворите превише картица и прозора апликација.

На срећу, Мицрософт ће вам омогућити да прилагодите искуство и можете да изаберете следеће опције у подешавањима:

  • Отворите прозоре и све картице у Едге-у
  • Отворите прозоре и 5 најновијих картица у Едге-у
  • Отворите прозоре и 3 најновије картице у Едге-у
  • Само отворите прозоре.

У мојој инсталацији Виндовс 10 Инсидер Превиев Упдате, Алт-Таб је био подешен да приказује све картице Едге на екрану Алт-Таб по подразумеваној вредности.

 Ажурирање Виндовс 10 Алт Таб

Као што можете видети на ГИФ-у испод, картице прегледача Едге су помешане са апликацијама којима сте недавно приступили. Можете да се крећете између апликација и картица прегледача помоћу тастера Таб или можете да притиснете Алт+Схифт+Таб да бисте се кретали кроз прозоре уназад.

 Виндовс 10 Алт Таб прекидач

Такође је вредно напоменути да је Мицрософт говорио само о свом Едге претраживачу и још није јасно да ли ће ова функција радити само са Едге.

У теорији, Едге је заснован на Цхромиум-у, који такође покреће Гоогле Цхроме, тако да би ново искуство Алт-Таб такође требало да подржава Цхроме када изађе из бета верзије.

Шта мислите о предстојећем искуству Алт-Таб на Виндовс 10? Обавестите нас у коментарима испод.

Популар Постс