Детаљнији поглед на нови модерни Филе Екплорер у оперативном систему Виндовс 10

 Модерни Филе Екплорер

Најновија верзија Виндовс 10Кс емулатора, која је јуче испоручена за програмере, долази са бета верзијом модерног Филе Екплорер-а. Нови Филе Екплорер је још увек у својим раним данима и направљен је од темеља да буде у потпуности оптимизован за модуларни Виндовс 10 ОС.

Нови Филе Екплорер се често чини спорим и његове могућности су тренутно ограничене само на датотеке у облаку, али Мицрософт такође ради на подршци за локалне датотеке. Нови менаџер датотека је оптимизован за уређаје са два екрана и додиром, али добро функционише и са мишем. Нажалост, не можете правилно да се крећете по датотекама помоћу пречица на тастатури и тастера са стрелицама.

Тестирао сам Филе Екплорер на уређајима са оперативним системом Виндовс 10Кс и Виндовс 10 верзије 2004, и ради прилично добро, али има насумичних падова. Такође, може да прикаже датотеке сачуване у ОнеДриве-у само након што се пријавите са својим Мицрософт налогом, што је још један привремени недостатак. Кликните десним тастером миша на Екплорер

У свом тренутном облику, дизајн Екплорер-а више личи на Мицрософт Едге, али компанија је укључила низ визуелних подешавања која доводе менаџер датотека у складу са новим језиком дизајна Виндовс 10.

Нажалост, нема течни дизајн, анимације или провидну позадину. Нема подешавања, бочне траке, панела за приказ и других традиционалних алата Филе Екплорер. За сада ћете добити само траку за претрагу, контекстни мени и филтере. Апликација има и светли и тамни режим, а поштује и подешавања теме уграђене у Виндовс 10.

 Подешавања Филе Екплорер-а

У доњем левом углу налази се икона зупчаника за подешавања, али приказује само верзију апликације и ОнеДриве клијента.

Као што су неки људи приметили, савремени истраживач Виндовс 10 има и веб-базиране и изворне компоненте, што значи да се истражује подршка за локалне датотеке.

 Филе Екплорер веб

Овај нови Филе Екплорер је још увек у току и у овом тренутку не можете много да урадите са њим.

Популар Постс