Детаљнији поглед на нове анимације оперативног система Виндовс 10 које стижу следеће године

 Ажурирање анимације за Виндовс 10

Са системом Флуент Десигн за Виндовс 10, Мицрософт је увео нове анимације, кориснички интерфејс, покрете и ефекат транспарентности у целом корисничком интерфејсу. Анимације су важне за углађеније корисничко искуство, али такође могу учинити да ваш рачунар делује успорено, посебно када користите застарели хардвер.

Мицрософт је планирају да додају гомилу функционалних промена у ОС са Виндовс 10 21Х2 а биће и неких ажурирања анимације. У верзији 21277 за преглед оперативног система Виндовс 10, Мицрософт мења традиционалну анимацију брзог прелаза која се користи више од пет година новом и уочљивијом анимацијом „зумирања“.

У евиденцији промена, Мицрософт је приметио да ће анимација бити видљива када отворите или затворите прозор својих апликација. На основу нашег тестирања, чини се да Мицрософт покушава да учини транзицију „глаткијом“. Виндовс Рун анимација

Ово је прилично суптилна промена, али је видљива када стално комуницирате са прозорима апликације. Такође можете да покренете анимације на екрану (ООБЕ) тако што ћете покренути инстанцу командне линије.

 Анимација

Као што видите изнад, то је веома приметно приликом покретања или затварања мањих прозора апликација и видећете ову анимацију у скоро сваком делу ОС-а где се прозори програма могу покренути или затворити.

Наравно, и даље можете користити сопствене анимације за неке прелазе или потпуно онемогућити анимације.

Према изворима, Мицрософт такође ради на новим анимацијама Старт Мену, Ацтион Центер, контекстуалном менију и другим кључним компонентама оперативног система.

Нове анимације тренутно имају лошу страну: брзину. У верзијама за преглед, морате да сачекате тренутак када се отвори прозор апликације, али је вероватно да ће Мицрософт побољшати брзину пре јавног лансирања ажурирања, што је планирано да се деси у другој половини 2021.

Поред нових анимација, Мицрософт такође експериментише са новим функцијама за ваш закључани екран , радна површина, камера, трака задатака, подешавања батерије и још много тога.

Популар Постс