Детаљнији поглед на Мицрософтов нови акциони центар на Виндовс 10Кс

Процурела верзија Виндовс 10Кс показује да ће оперативни систем редизајнирати Акциони центар, Старт мени и траку задатака за рачунаре са једним екраном. У оперативном систему Виндовс 10Кс, Ацтион Центер је посебно направљен да покреће све факторе облика, укључујући склопиве рачунаре и таблете са једним екраном.

Акциони центар је редизајниран на начин да тренутно искуство брзих подешавања у оперативном систему Виндовс 10 изгледа застарело, али је технички засновано на истом приступу са новим интерфејсом.

Као што можете видети на слици испод, и даље можете да приступите брзим подешавањима, као што су Блуетоотх, Ви-Фи, подешавања, мрежа, локација и друге корисне опције. Акциони центар 10Кс

Приступ је непромењен, али постоје нека побољшања квалитета. На пример, Акциони центар сада може да групише обавештења у сопственом дијалогу и да прошири величину како стигну нова упозорења.

Чини се да Мицрософт такође тестира нову контролу музике која ће се појавити кад год апликација пушта медијски садржај (аудио, видео).

 Подешавања јачине звука

Наравно, и даље можете да кликнете десним тастером миша на брза подешавања да бисте прилагодили Акциони центар или такође можете да скочите у апликацију Подешавања, а на табли са обавештењима постоји дугме Обриши све.

 Обавештења Акционог центра

Постоји још једна важна промена. За разлику од Виндовс-а 10, Акциони центар у Виндовс-у 10Кс такође делује као системска трака, што значи да ће вам омогућити да управљате опцијама напајања, као и корисничким профилом.

Другим речима, Мицрософт је уклонио опције напајања и системску палету са њихових старих места и додао их у Акциони центар.

Долази на Виндовс 10

Такође изгледа као Виндовс 10 ће ускоро добити модерни Акциони центар из оперативног система Виндовс 10Кс, вероватно са ажурирањем Сун Валлеи верзије 21Х2.

Према референцама уоченим у верзијама за преглед, Мицрософт истражује сличан редизајн за нормалан Виндовс 10 и могао би бити испоручен касније ове године.

Популар Постс