Детаљније погледајте ново искуство претраге за Виндовс 10, о којем се причало, прелазак јачине звука

 Виндовс 10 и Цортана

Предвиђа се да ће Виндовс 10 19Х1 бити доступан у пролеће 2019. године, а верзије за преглед су већ доступне. Виндовс 10 19Х1 ће побољшати целокупно корисничко искуство и увешће неке преко потребне промене укључујући клизач за промену осветљености монитора.

Недавно смо то известили Мицрософт ради на новом искуству претраге у Виндовс 10 и а модеран падајући мени за јачину звука . Испоставило се да се ово може омогућити у верзијама Виндовс 10 19Х1 користећи Мацх2.

Успели смо да добијемо рани практичан рад са новим искуством Виндовс претраге и ево како то функционише.Побољшања Виндовс претраге

 Претрага у Виндовс 10 (1)

Ажурирање оперативног система Виндовс 10 за 2019. годину ће увести доста промена у погледу функција. Виндовс 10 19Х1 би могао да одвоји Цортану од Виндовс претраге и биће две различите иконе на траци задатака. Међутим, Мицрософт није званично најавио ниједну од доле наведених промена и планови се могу променити.

Прва икона ће вам омогућити приступ Виндовс претрази, а са другом иконом можете отворити Цортана која више нема траку за претрагу.

 Трака задатака

Виндовс претрага ће радити независно, а Мицрософт-ов дигитални асистент Цортана ће бити доступан у сопственом прозору са целим фокусом на функционалности попут дигиталног помоћника.

Пречица на тастатури (Старт + С) отвара нови панел Виндовс Сеарцх. Почетна страница Виндовс Сеарцх приказује недавне активности које укључују веб странице отворене у Мицрософт Едге претраживачу.

И даље претражујете једноставним уносом у мени Старт, али да бисте приступили Цортани, мораћете да кликнете на њену наменску икону закачену на траку задатака или гласовном командом.

 Претражите у Виндовс 10 део 2

На врху екрана ћете приметити одељке који су претходно пронађени у Цортани – све, апликације, документи, е-пошта, веб и још много тога. Кликом на опцију „Више“ отварају се фасцикле, музика, људи, подешавања и видео снимци. Опција Подешавања је повезана са наменском страницом Подешавања претраге.

 Опције индексирања

Постоји опција индексирања којој се може приступити додиром на три тачке које се налазе у горњем десном углу. Отвара страницу са опцијама индексирања на којој можете да видите укључене локације за претраге, а такође можете да је измените да бисте укључили локалне дискове. Можете укључити и друге локације.

 Опције индексирања претраге

Постоји и посебна страница за прилагођавање новог искуства Виндовс претраге и може се наћи у апликацији Подешавања. У апликацији Подешавања сада постоје две опције – Цортана и Претрага.

 Подешавања

Наменска страница са подешавањима претраге вам омогућава да конфигуришете дозволе и историју. На овој страници можете да онемогућите функције као што су Цлоуд Сеарцх, Историја активности, Препоруке, историја мог уређаја.

Друга картица „Претрага у Виндовс-у“ ће омогућити корисницима приступ новој побољшаној функцији претраге. За оне који нису упознати, нови побољшани режим претраге у оперативном систему Виндовс 10 би требало да претражује цео рачунар, укључујући библиотеке.

1 од 2  Виндовс 10 подешавања претраге  Подешавање претраге 2. део

Цортана

 Нови изглед Цортане

Цортана је сада доступна у сопственом прозору и радила би независно. Цортана се отвара са подразумевано укљученим режимом слушања и чини се да је цео фокус на функцијама дигиталног помоћника.

 Цортана у 19Х1

Лево окно Цортане се аутоматски проширује када корисник пређе преко окна за навигацију. Опција Подешавања је повезана са Цортанином наменском страницом у апликацији Подешавања.

 Страница са подешавањима Цортана

Раздвајање ове две функције је добра идеја јер ће корисници имати већу контролу над својим десктопом. Према гласинама, Мицрософт би могао да обнови Цортана искуство у оперативном систему Виндовс 10 и пружи једноставнији метод приступа дигиталном асистенту.

Нова контрола јачине звука

 Контроле музике у оперативном систему Виндовс 10

Поред тога што је Цортана одвојена од Виндовс претраге, Мицрософт такође ради на новом интерфејсу за прелазак јачине звука којем се може приступити преко иконе звука закачене на траку задатака.

 Контроле музике

Контрола репродукције музике биће интегрисана директно у преклопник за јачину звука. То значи да можете кликнути на икону звука и кад год се музика репродукује, можете подесити јачину звука, паузирати, зауставити или променити нумеру директно из прелетача.

Чини се да је ова функција спремна за јавно тестирање и постоји шанса да би ускоро могла постати доступна корисницима у програму Виндовс Инсидер, али у овом тренутку нема ЕТА или званичне потврде од Мицрософта.

Као приметио од стране Албацоре-а, две функције се могу омогућити у верзијама оперативног система Виндовс 10 19Х1 уз помоћ треће стране под називом Мацх2, али укључивање недовршених функција може потпуно уништити вашу инсталацију Виндовс-а и не препоручује се да је користите на вашој производној машини.

Популар Постс