Детаљније погледајте нове поставке батерије за Виндовс 10, које стижу касније ове године

Крајем прошле године, Мицрософт је почео да тестира нове функције за апликацију Виндовс 10 Сеттингс, тј постављено да служи као замена за више страница контролне табле .

Чини се да Мицрософт такође ради на новој страници са подешавањима батерије са подршком за графиконе и друге опције како би вам показао више детаља о трајању батерије вашег лаптопа/преносног рачунара или 2-у-1 уређаја, као што су Сурфаце Про Кс или Делл КСПС.

Нови алат компаније Редмонд за Виндовс 10 ће у основи помоћи да се продужи време рада вашег лаптопа омогућавајући вам да анализирате дневну потрошњу енергије.Прва ставка коју треба проверити када вам је батерија краткотрајна је употреба ваше апликације. Ако имате превише апликација које раде у позадини, мораћете да искључите позадину и апликација Подешавања ће вам сада помоћи да то учините лако.

Имајте на уму да је Мицрософт увек дозвољавао корисницима да погледају апликације које користе највише енергије вашег рачунара. Након ажурирања, Виндовс 10 сада може да истакне потрошњу батерије на основу одређеног временског периода и подаци су сада представљени у пуном графикону.

 Подешавања батерије

Одатле можете даље да прегледате и прилагодите подешавања батерије. Као што можете видети на горњој слици екрана, корисници сада такође могу да виде да је велики проценат енергије искоришћен током одређеног сата. Исто тако, сада можете лако пронаћи више детаља о историји батерије и другим подацима, које су раније нудили само алати командне линије.

 Виндовс 10 подешавања батерије

На основу распореда потрошње батерије по сату, можете видети колико је батерија коришћена када играте игрице или гледате филмове. Ово ће вам омогућити да сазнате најагресивнији позадински процес и убијете задатак да продужите век трајања батерије.

Долази и са другим опцијама. На пример, сада можете да видите време када сте последњи пут напунили лаптоп.

Поред нових подешавања батерије, Очекује се да ће следеће ажурирање функција оперативног система Виндовс 10 увести ново искуство Стораге Сенсе и редизајниран Старт мени.

Популар Постс