Детаљније погледајте надолазећу функцију Виндовс 10 која ће аутоматски подешавати осветљеност видеа

 Виндовс 10 подешавања видео репродукције

Слика љубазношћу: Мицрософт

Мицрософт ради на новој функцији за Виндовс 10 која ће аутоматски прилагођавати осветљеност видео записа на вашем рачунару. Мицрософт је већ имплементирао ову функцију у Виндовс 10 Редстоне 5 Превиев буилд и може аутоматски да прилагоди осветљеност видеа у зависности од амбијенталног светла.

Мицрософт објашњава да би ова функција функционисала баш као и аутоматска контрола осветљења на мобилним телефонима. Виндовс 10 ће бити конфигурисан да користи светлосни сензор на вашем уређају да детектује ваше амбијентално светло, одреди количину околног светла и коначно прилагоди осветљеност видеа.Ова функција би побољшала квалитет слике видео записа и моћи ћете да видите објекте на екрану чак и под директном сунчевом светлошћу.

Постоји нови режим гледања који можете да испробате, дизајниран да побољша видљивост вашег видеа када сте у веома светлом окружењу. Ова функција користи сензор светлости на вашем уређају да открије ваше амбијентално светло и аутоматски прилагођава ваш видео у складу са тим, објашњава компанија.

Доступно само за одређене уређаје

 Виндовс 10 подешавања видео репродукције

Слика љубазношћу: Мицрософт

Мицрософт каже да ће ова функција радити само ако ваш уређај има сензор светлости. Можете да отворите Подешавања екрана у апликацији Подешавања да бисте проверили да ли имате опцију да укључите аутоматску осветљеност. Такође можете отворити Девице Манагер и пронаћи нешто слично Светлосном сензору под Сензори.

У супротном постоји шанса да ваш уређај нема такав хардвер и да нећете моћи да искусите ово ново понашање.

Вреди напоменути да ова функција можда неће радити ако сензор светлости вашег рачунара није добро калибрисан.

Ако се налазите на уређају на коме видео изгледа стварно, јако лоше са овом поставком, обавестите нас преко Феедбацк Хуб-а, објашњава Мицрософт.

Почети

  • Уверите се да ваш рачунар користи најновију верзију за преглед ажурирања за Виндовс 10 Редстоне 5.
  • Отворите Подешавања.
  • Идите на апликације > Репродукција видеа > Подесите видео на основу муње.

Мицрософт објашњава у белешкама о издању Виндовс 10 верзија 17704 да је функција још увек у току и да ће бити побољшана пре лансирања Редстоне 5 на јесен како би се осигурало да све функционише како се очекује за све.

Ова функција ће стићи са ажурирањем за Виндовс 10 Редстоне 5 до краја октобра. Ажурирање би требало да буде завршено у септембру, а јавно увођење би почело у октобру.

Популар Постс