Детаљи о патентима компаније Мицрософт су минимизирали ивице екрана за Сурфаце моделе

 Сурфаце Го

Мицрософт патентна пријава за нови тип уређаја откривена је данас и фокусира се на уређај са смањеним ивицама екрана. Апликација за патент има за циљ да одговори на изазове везане за производњу уређаја за приказ са смањеним ивицама.

Први пут који смо приметили, патент под називом „Минимизирање границе уређаја за приказ“ поднео је Мицрософт још у августу 2016. објављено од стране Уреда за патенте САД 4. децембра 2018.

У одељку са детаљним описом патентне пријаве, Мицрософт објашњава да примена технологије може да обезбеди укупну смањену величину за уређаје без смањења површине екрана. Овде су откривени електронски уређаји и системи са минимизираним границама и методе производње таквих уређаја и система, напомиње компанија.Такав електронски уређај који има јединицу за приказ или екран са минимизираним оквиром може укључивати телевизију, компјутерски монитор, лаптоп или мобилни рачунар, таблет рачунар, ручни рачунарски уређај, комуникациони уређај као што је мобилни телефон или паметни телефон, или било који други електронски уређај који има екран, објашњава Мицрософт.

 Смањени гранични патент

Слика љубазношћу: УСПТО

Компанија је развила решење за суочавање са изазовима који се могу суочити са производњом уређаја са минимизираним границама. Апстрактни део пријаве патента је објаснио метод.

Овде су описани уређаји за приказ са минимизираним оквиром и методе производње уређаја за приказ. У једном примеру, обезбеђена је јединица за приказ, при чему јединица за приказ има активну област екрана распоређену између инкапсулационог слоја и супстрата тако да слој за инкапсулацију обухвата активну област приказа између површине слоја инкапсулације и површине супстрата. Део јединице за приказ је исечен на једној ивици јединице за приказ тако да се део слоја инкапсулације и део супстрата уклањају из јединице за приказ док није уклоњена ниједна активна област екрана. Исечени део дисплеја је тада запечаћен, објашњава Мицрософт.

Популар Постс