Детаљи о Мицрософт патенту ажурирани УСБ-Ц порт за Сурфаце уређаје

 Површинске стране

Слика љубазношћу: Масхабле

Новооткривени Мицрософт патент поднет прошле године сугерише да компанија истражује Сурфаце уређаје са ажурираним УСБ-Ц конектором. Тренутна 2-у-1 линија Сурфаце хардвера не долази са УСБ-Ц утором, али софтверски гигант наводно ради на додавању УСБ-Ц у своју Сурфаце породицу производа.

Мицрософтов патент има за циљ да побољша дизајн УСБ конектора и учини га мало практичнијим искуством за кориснике када повежу УСБ-Ц кабл за пренос података или пуњење.Апликација за патент истиче значајна побољшања у односу на тренутну генерацију УСБ-Ц конектора и описује технику где УСБ-Ц порт може да користи магнете како би лако држао кабл за повезивање на месту.

Патент је назван Магнетски активирани механизам за закључавање и објавио га је прошле недеље ВИПО.

Патент сугерише да би ажурирани магнетни порт радио слично као и Сурфаце конектор. Другим речима, порт би требало да омогући корисницима да причврсте и уклоне кабл без напора. То је мала, али важна промена јер би понудила боље искуство и побољшану употребљивост с обзиром да купци воле Сурфаце конектор.

 Сурфаце УСБ патент

Слика љубазношћу: ВИПО

Описана је магнетна посуда. Прикључак укључује електронски конектор који има функцију захвата на једној или више страна електронског конектора. Функција захвата је конфигурисана да закачи функцију забрављивања на магнетној избочини. Прикључак укључује један или више магнета за утичницу постављених поред магнетне посуде конфигурисане да деактивирају функцију закључавања на магнетној избочини. У једној имплементацији описан је магнетни утикач. Утикач укључује врх утикача. Утикач укључује једну или више функција закључавања. Утикач укључује један или више магнета утикача постављених поред врха утикача. Један или више магнета утикача је конфигурисано да сарађује са једним или више магнета утичнице за прелазак једне или више одговарајућих карактеристика између укљученог и искљученог стања, наводи се у опису патента.

У овом тренутку, дизајн је само патентиран. Није познато да ли би сличан УСБ-Ц дизајн могао да уђе у Сурфаце линију.

Популар Постс